Ελλάδα

Τα συν και πλην από τη στραβή πρεμιέρα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, πιθανώς από… τώρα το πλεονέκτημα έδρας, αλλά πέρα από τροφή για προβληματισμό, η ήττα στην πρεμιέρα είχε και κάποια θετικά στοιχεία.

Μία ήττα που είναι πολύ πιθανό να του στερήσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs γνώρισε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν από λύσεις, ενέργεια και καθαρό μυαλό χάνοντας ένα ματς που έμοιαζε δικό τους στο 65-56 σχεδόν πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος. Δεν είναι όμως όλα μαύρα και απαισιόδοξα για τη συνέχεια. Ας δούμε τα συν και πλην από την ήττα, λίγο πριν την αυριανή αναχώρηση για το Ηράκλειο εν όψει της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας απέναντι στην Μπασκόνια.

Τα αρνητικά

-Πρόβλημα στα ριμπάουντ: Είχε φανεί από την προετοιμασία, παρουσιάστηκε και στο πρώτο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει θέμα στη συγκομιδή των ριμπάουντ και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασε δέκα (!) από τον Παναθηναϊκό παραχωρώντας πολλές έξτρα κατοχές στον αντίπαλο.

-Περιφερειακή άμυνα: Ο Ολυμπιακός δεν έχει την αθλητικότητα που απαιτείται στο σύγχρονο μπάσκετ στα γκαρντ του. Κι αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την επιστροφή Σπανούλη και Ρόμπερτς. Δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Καλάθη ή να κυνηγήσει πίσω από τα σκριν Ρίβερς και Λοτζέσκι και η μετάθεση του Παπανικολάου στο «2» δεν είναι η λύση για όλα.

-Χημεία: Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι έξι τα νέα πρόσωπα και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς δεν υπάρχουν ακόμη ικανοποιητικές συνεργασίες σε άμυνα κι επίθεση. Είναι ενδεικτικό ότι Σπανούλης και Ρόμπερτς δεν έχουν συνυπάρξει μαζί ούτε σε φιλικό.

-Ένταση στον πάγκο: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι λάτρης της πειθαρχίας και δεν λογαριάζει τη σημασία ενός αγώνα τιμωρώντας παραδειγματικά παίκτες. Μετά τους Αγραβάνη, Γκριν, Μπιρτς και Αθηναίου, τελευταίο κρούσμα ήταν η εντολή στον Παπανικολάου να πάει στα αποδυτήρια επειδή διαμαρτυρόταν στους διαιτητές. Αυτά τα θέματα καλό θα ήταν να λύνονται από τις… προπονήσεις, για να μη στοιχίζουν αγωνιστικά, όπως συνέβη στο χθεσινό ντέρμπι που η απουσία του «Παπ» ήταν πασιφανής.

Τα θετικά

-Πολύ ανταγωνιστικός παρά τα προβλήματα: Χωρίς Σπανούλη και Ρόμπερτς, χωρίς Παπανικολάου για ένα ημίχρονο και με τον ελληνικό κορμό του σε μετριότατη μέρα, ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη και μπορεί να αισιοδοξεί πως όταν όλα τα κομμάτια του παζλ τοποθετηθούν σωστά θα είναι πολύ ισχυρός.

-Οι νέοι μπήκαν φορτσάτοι: Οι δύο ξένοι που προβλημάτισαν περισσότερο με την παρουσία τους στην προετοιμασία ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού. Ο μεν Τζαμέλ ΜακΛίν μπορεί να μη διαθέτει την αθλητικότητα του Μπιρτς και το παιχνίδι του πάνω από τη στεφάνη, αλλά διαθέτει ποιότητα, δύναμη και εξυπνάδα προσθέτοντας μία δεύτερη καλή λύση στο «5». Ο δε Χόλις Τόμπσον χωρίς ακόμη να έχει προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και να έχει βρει ρυθμό στο σουτ είχε ουσιαστική προσφορά σε άμυνα κι επίθεση.

-Ο βελτιωμένος Μιλουτίνοφ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συνεχίζει την αλματώδη πρόοδό του. Πιο σβέλτος, πιο οξυδερκής και πιο ώριμος, είναι η κολώνα του Ολυμπιακού στο «5» με ικανότητα όχι μόνο στο σκοράρισμα και την άμυνα, αλλά και στη δημιουργία.

-Οι σταθερές αξίες θα προσφέρουν: Ο Ολυμπιακός δεν πήρε πολλά πράγματα από Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Μάντζαρη, Στρέλνιεκς και Τίλι στο ντέρμπι. Όμως η αξία των προαναφερθέντων είναι αποδεδειγμένη σε επίπεδο Ευρωλίγκας και σύντομα δεν μπορεί παρά να προσφέρουν τα προσδοκώμενα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x