Ελλάδα

Τελικοί από το… μηδέν

Οι έδρες «ακυρώθηκαν», οι τελικοί αρχίζουν από το 1-1 και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός υπόσχονται απόψε νέες συγκινήσεις.

Στην πιο… αλλοπρόσαλλη σειρά τελικών που έχουμε δει ως τώρα, με την έδρα να παίζει στα δύο πρώτα ματς μηδαμινό ρόλο, τα πάντα αρχίζουν από την αρχή. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αρχίζουν απόψε στο ΟΑΚΑ (19:00, COSMOTE Sport 4, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ουσιαστικά από το μηδέν.

Να μην την ξαναπατήσει
Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας κερδίζοντας για τρίτη φορά φέτος, τέταρτη συνεχόμενη και πέμπτη σε οκτώ ματς στο ΣΕΦ επί Τσάβι Πασκουάλ τον Ολυμπιακό. Όμως δεν θέλει να βρεθεί ξανά με την υποχρέωση να κερδίσει στο Φάληρο και για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί απόψε να μην επαναλάβει τα λάθη της προηγούμενης Κυριακής. Στο Game 2 η βελτίωση ήταν εμφανής, από την επίθεση όπου υπήρχε καλύτερη στόχευση, πιο γρήγορη κυκλοφορία και μεγαλύτερη ευστοχία, μέχρι και στην άμυνα που κράτησε τον αντίπαλο στους 23 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ο Καταλανός τεχνικός περιμένει ανάλογη και ακόμη καλύτερη εικόνα απόψε και πέρα από την αναγέννηση των Καλάθη και Τζέιμς ή τη συνεισφορά των Γκιστ και Ρίβερς στην άμυνα, προσδοκά και σε άλλες λύσεις. Όπως τα «χαρτιά» Λοτζέσκι και Όγκαστ που έδωσαν πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο. Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο και στις τάξεις της ΚΑΕ υπάρχει βεβαιότητα πως ο κόσμος θα είναι στο ύψος του αποφεύγοντας ακρότητες.

Πίστη για νέο break
Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά πως χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία για break, αλλά δεν χάνουν την πίστη τους για τον τίτλο. Άλλωστε έχουν ήδη κερδίσει φέτος δύο φορές σε τρεις επισκέψεις στο ΟΑΚΑ, ενώ μετρούν πέντε εκτός έδρας νίκες στους τελευταίους δέκα τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πάντως θα χρειαστεί ένα πρόσωπο που θα πλησιάζει ή θα ξεπερνά αυτό του πρώτου τελικού και θα απέχει πολύ από το κάκιστο του δεύτερου αγώνα. Γίνεται αντιληπτό πως με 6/25 σουτ, όπως είχε στο δεύτερο ημίχρονο της τελευταίας αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τύχη. Θα χρειαστεί, επίσης βοήθεια από περισσότερους παίκτες πέραν των σταθερά καλών στη σειρά Παπανικολάου και Παπαπέτρου, ενώ είναι αναγκαίο να αφυπνιστούν Σπανούλης και Πρίντεζης, οι οποίοι στα δύο προηγούμενα ματς είχαν συνολικά μόλις 21 πόντους με 7/20 σουτ σε 92 λεπτά. Ασφαλώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει πολλά περισσότερα και από τους σέντερ του, καθώς Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν έχουν προσφέρει ελάχιστα πράγματα.

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Γ. και Δεσλής, ενώ ο τέταρτος τελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο ΣΕΦ (19:00).

Η προϊστορία του Game 3

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 17 φορές σε τελικούς (φέτος είναι η 13η σερί χρονιά) με τον Παναθηναϊκό να μετρά 11 επικρατήσεις και τον Ολυμπιακό 6. Η έδρα παίζει σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό ρόλο, αφού η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα στους τελικούς των «αιωνίων» πανηγύρισε τον τίτλο 11 φορές και εκείνη με το μειονέκτημα 6. Στους 76 αγώνες τελικής φάσης που έγιναν από το 1992 οι γηπεδούχοι νίκησαν 59 φορές και οι φιλοξενούμενοι 16, αλλά οι τρεις πιο πρόσφατες νίκες ανήκουν στους τελευταίους. Συνολικά οι δύο ομάδες συναντώνται για 83η φορά στα play offs με τον Ολυμπιακό να μετρά 36 νίκες έναντι 46 του Παναθηναϊκού. Με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» το… σκορ είναι 29-13, ενώ με τους «πράσινους» 33-7. Φέτος οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη έξι φορές και οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει μόνο μία! Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει δύο φορές στο πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια (68-71 και 68-61), μια στους τελικούς (66-71) και μια στην Ευρωλίγκα (62-70), ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε στο πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό ματς στο ΟΑΚΑ (85-87) και στον πρώτο τελικό (65-75) στο ίδιο γήπεδο βάζοντας τέλος σε ένα σερί πέντε νικών του «τριφυλλιού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x