Μουντομπάσκετ 2014

Τέλος εποχής για Αργεντινή

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής ύστερα από έξι χρόνια, αποτελεί πλέον ο Χούλιο Λάμας. «Πάντα στην καρδιά μου η ομάδα και η φανέλα», ήταν τα λόγια του 50χρονου τεχνικού στο Twitter.

Αναμφίβολα η Αργεντινή πήγε με μεγάλες βλέψεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ωστόσο η Βραζιλία έβαλε «τέλος» στα όνειρα της από την φάση των «16» του θεσμού. Το γεγονός αυτό προφανώς και… βάρυνε την θέση του Χούλιο Λάμας.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο 50χρονος τεχνικός αποκάλυψε πως αυτή ήταν και η τελευταία του εμφάνιση στον πάγκο της «αλμπισελέστε».

«Ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό μου, έκλεισε ένα κεφάλαιο. Θα έχω για πάντα στην καρδιά μου την ομάδα και τη φανέλα με το εθνόσημο», ήταν το tweet του έμπειρου προπονητή που φημολογείται πως θα προστεθεί στο τεχνικό τιμ των Σίξερς στο ΝΒΑ.




Ξεκίνησε την καριέρα του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του το 1997, όταν είχε αναλάβει αρχικά την ομάδα Κ22, ενώ στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, την οποία οδήγησε στο Μουντομπάσκετ του 1998. Αποχώρησε την επόμενη χρονιά.

Το «κεφάλαιο» εθνική Αργεντινής δεν είχε κλείσει όμως για τον Λάμας, που επέστρεψε το 2008 ως βοηθός του Σέρχιο Ερνάντες, στο χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών του Πεκίνου και το 2010 ανέλαβε ξανά την τεχνική ηγεσία.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x