Ελλάδα

Θα μιλήσει με αποδείξεις για Αντετοκούνμπο η ΕΟΚ

Παρά τους ισχυρισμούς των Μπακς και του ΝΒΑ για σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΟΚ έχει στα χέρια της αποδείξεις και θα τις δημοσιοποιήσει.

Η ΕΟΚ έκανε από την πρώτη στιγμή σαφές πως θεωρεί ότι πίσω από την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ υπάρχει δάκτυλος των Μπακς με τις ευλογίες του ΝΒΑ.

Τόσο η λίγκα όσο και η ομάδα του Μιλγουόκι απάντησαν με κοινή θέση που χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ψευδείς, ωστόσο η ομοσπονδία δεν φαίνεται πως κάνει πίσω.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάθεσή της υπάρχουν τόσο τα αποτελέσματα της μαγνητικής του 22χρονου άσου που έβγαλε στην Ελλάδα και αποδεικνύουν πως το πρόβλημά του δεν ήταν τόσο σοβαρό ώστε να στερήσει τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και αλληλογραφία με την αμερικανική πλευρά που αποκαλύπτει τις πιέσεις που δέχτηκε.

Η ομοσπονδία περιμένει να έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον παίκτη, τον οποίο δεν ψέγει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχει δυσαρέσκεια επειδή επέλεξε να ανακοινώσει την απουσία του μέσω social media χωρίς να ενημερώσει νωρίτερα ούτε τον Κώστα Μίσσα, ούτε κάποιον από την ομοσπονδία, παρά μόνο τον αδερφό του, Θανάση.

Οι Μπακς περιμένουν τον Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι για νέες εξετάσεις και για ειδική θεραπεία, όπως έκαναν γνωστό, αλλά η ομοσπονδία θα επιθυμούσε να έχει μία επαφή με τον ίδιο, δια ζώσης.

Όσο για τις αποδείξεις που ισχυρίζεται πως έχει η πλευρά της ΕΟΚ πως ο τραυματισμός δεν ήταν τόσο σοβαρός, αλλά και πως υπήρχαν πιέσεις από τους Μπακς, είναι άγνωστο πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα. Από τη μια πλευρά η ομοσπονδία θέλει να παρουσιάσει σε όλους πώς έχει η κατάσταση για να λυθούν όλες οι απορίες και να μην υπάρχουν «σύννεφα». Από την άλλη υπάρχει και η άποψη να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, προκειμένου να μην αποπροσανατολιστεί από τον όλο θόρυβο η ομάδα ενώ απομένουν δέκα μέρες για την έναρξη της διοργάνωσης. Αυτή τη στιγμή επικρατέστερο σενάριο είναι το δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα Αντετοκούνμπο θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό, όχι αγωνιστικά όμως, γιατί η επόμενη υποχρέωση της Εθνικής είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Αν προκριθεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x