Γενικά

Θα σου πω τι είναι μπάσκετ

Αναμφίβολα πολλοί θα μπορούσαν να μιλήσουν γι’ αυτό… Το μπάσκετ στην πραγματικότητα είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα μας!

Το Milko, το πιο αγαπημένο σοκολατούχο ρόφημα στην Ελλάδα διαχρονικά που σε γεμίζει ενέργεια και έχει ταυτιστεί με το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, φέτος κατάφερε να κάνει την διαφορά με μια μοναδική καμπάνια επικοινωνίας της οποίας πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μια καμπάνια με την οποία το Milko επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο και τη μακροχρόνια συνεργασία του μαζί με τον SuperStar του ΝΒΑ, που ξεκίνησε το 2014!

Μπάσκετ είναι οι αφίσες στο δωμάτιό σου, οι κάλτσες που φοράς ανάποδα για το γούρι, ο ραγισμένος αστράγαλος, η μουσική της μπάλας, η προπόνηση, το καμικάζι Run, οι μπλούζες που στάζουν , η ενέργεια, τα 1.000 σουτ την ημέρα, η μαντραπήδα για να μπεις στο γήπεδο της γειτονιάς, οι μπασκέτες χωρίς δυχτάκι, οι 120 σφυγμοί, οι τσακωμοί. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο για άντρες, είναι για όλους! Είναι το λιώσιμο στην προπόνηση, τα χλατσωτά τρίποντα, τα καρφώματα που απέτυχαν αλλά και αυτό που πέτυχε! Το μπάσκετ σημαίνει Σάββατο βράδυ μέσα στο σπίτι γιατί την Κυριακή έχεις αγώνα.

Είναι ο «θρύλος» της γειτονιάς σου, αλλά και ο δικός σου. Η ραχιαία , η σταυρωτή και η ριβέρς και τα σκριν που πονάνε. Το μπάσκετ είναι το πρωί, το βράδυ, υπάρχει πάντα και βρίσκεται παντού. Μπάσκετ σημαίνει παρέα, γειτονιά, τα αδέρφια σου. Το μπάσκετ είναι δύσκολο. Το μπάσκετ είναι εκεί που θες να φτάσεις, είναι τα πάντα….. Απλά πίστεψέ το……


Με τα λόγια αυτά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρέα με το Milko, στόχο έχουν να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους, να παλεύουν για να κατακτήσουν το όνειρό τους και να μην «το βάζουν κάτω». Η νέα αυτή ταινία θυμίζει σε μικρούς και μεγάλους όλα όσα έχουν θυσιάσει ή στερηθεί για να αγγίξουν το όνειρό τους. Με αφετηρία και όχημα το μπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περιγράφει το άθλημα που αγαπάει και εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο περνώντας σημαντικά νοήματα και για την ίδια την ζωή και τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει κάποιος για να φτάσει στο στόχο του.

Είναι τα λόγια τα οποία πρέπει να ακούσει και αποστηθίσει κάθε νέο παιδί που θέλει να ακολουθήσει μια επιτυχημένη καριέρα στο μπάσκετ και όχι μόνο.

Δεν είναι όμως λόγια οποιουδήποτε αθλητή. Είναι τα λόγια ενός SuperStar του ΝΒΑ και της Εθνικής Ελλάδος. Ενός αθλητή που αποτελεί υπόδειγμα και πρότυπο για κάθε νέο παιδί που θέλει να μπει στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Ενός αθλητή που η ζωή του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σενάριο για χολιγουντιανή ταινία. Ξεκινώντας να παίζει μπάσκετ στην ομάδα της γειτονιάς του και φτάνοντας στον μαγικό κόσμο του NBA. Ενός αθλητή, για τον οποίο δεν υπάρχει ταβάνι στο όριο της επιτυχίας, γιατί πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίχτες στο NBA.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερος να μιλήσει για το μπάσκετ σε όλες τους τις εκφάνσεις. Γιατί το μπάσκετ παίζεται από μονό matchup της γειτονιάς μέχρι στα πιο μαγικά γήπεδα της Αμερικής, απέναντι στα μεγαλύτερα αστέρια του NBA. Μέσα από την περιγραφή στην ταινία του Milko, ο Γιάννης μας αφηγείται την αλήθεια του μπάσκετ. Μια αλήθεια που πολλές φορές είναι σκληρή, πολλές φορές απαιτεί ώρες προπόνησης, και περιλαμβάνει την έννοια της αποτυχίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πιστέψεις και να έχεις ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Στην ταινία, ο Γιάννης παρέα με το Milko θα μπορούσε να μιλάει για τη μυθική καριέρα του στο NBA, αλλά αυτό θα του ήταν πολύ εύκολο. Αντιθέτως, μας μεταφέρει με τα λόγια του σε μια απλή και πολύ όμορφη καθημερινότητα με όλες τις δυσκολίες και τα παράδοξα που κανείς συναντά στην προσπάθειά του να παίξει μπάσκετ. Μια καθημερινότητα καθόλου εύκολη, που περιλαμβάνει την μαντραπήδα με τους φίλους σου, τις μπασκέτες χωρίς δυχτάκι αλλά μια καθημερινότητα συνάμα ρομαντική! Μια καθημερινότητα που έχει βιώσει κάθε παιδί στην Ελλάδα που έχει παίξει ή παίζει μπάσκετ είτε επειδή του αρέσει είτε επειδή ήθελα να ασχοληθεί επαγγελματικά όπως ο Γιάννης. Το μήνυμα που μας περνάει μέσω της ταινίας, είναι αυτό της διαδρομής και της προσπάθειας που θα πρέπει να καταβάλει κανείς για να φτάσει ψηλά. Για τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, για τις μπλούζες που στάζουν, για τη στέρηση της βόλτας τα Σαββατόβραδα λόγω του αγώνα της Κυριακής και για τα καρφώματα που απέτυχαν… Όλα αυτά όμως είναι η προετοιμασία για το επόμενο που πέτυχε!

Η ταινία γυρίστηκε με φόντο ρεαλιστικές urban εικόνες της Αθήνας του σήμερα και με πρωταγωνιστές αληθινούς ανθρώπους, που ζουν το μπάσκετ καθημερινά στην πόλη τους μαζί με αυτούς φυσικά και ο Γιάννης με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του Γιάννη σε ένα flashback μόνο που υπάρχουν άλλοι πρωταγωνιστές, που ζουν το μπάσκετ καθημερινά στην πόλη τους και όταν ο Γιάννης τους παρακολουθεί, αυτόματα του ξυπνάνε συναισθήματα και σίγουρα νοσταλγία. Νοσταλγία γιατί, παρόλο που πλέον παίζει στο NBA, σίγουρα θα του λείπει να παίζει και στο γήπεδο της γειτονιάς του παρέα με τους φίλους του. Δες την ταινία και ο Γιάννης μαζί με το Milko θα σου εξηγήσουν καλύτερα τι είναι το μπάσκετ.
Δες το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα.





















Photo Credits John Pallis

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x