Euroleague

Θρύλε, θυμήσου

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ρεάλ στο «Barclaycard Center» της Μαδρίτης θέλοντας νίκη για να κάνει μία νέα αρχή στο Top 16 και να πάρει το αίμα του πίσω για τον χαμένο τελικό του Μαΐου.

Έχουν περάσει οκτώμισι μήνες από τη στιγμή που Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Final Four της Ευρωλίγκας. Ίδιο γήπεδο, ίδια πόλη, διαφορετική κρισιμότητα, αλλά ίδιος στόχος απόψε (21:45, Novasports2) για τους «ερυθρόλευκους»: Νίκη για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στο Top 16 και να… ισιώσουν τον δρόμο που οι ίδιοι πήραν… λοξά με τις δύο πρόσφατες ήττες τους από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις.

Αποστολή στη Μαδρίτη, Νίκος Ζέρβας

Η διοργάνωση επεφύλασσε φέτος νωρίς-νωρίς remake του περυσινού τελικού, σε ένα παιχνίδι που βρίσκει και τις δύο ομάδες με ρεκόρ 2-2, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τη δυσκολία του εγχειρήματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ευρωλίγκα το χαρακτηρίζει παιχνίδι της εβδομάδας. Η «βασίλισσα» είναι… πεινασμένη, δεν έχει περιθώρια και ακονίζει εδώ και μέρες τα νύχια της. Έχασε μέσα από το… τσεπάκι της το ροζ φύλλο την προηγούμενη εβδομάδα από τη Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της και τώρα… τρέχει. Με επτά νίκες και ισάριθμες ήττες (δύο στη Μαδρίτη) και με τις τρεις από τις πέντε νίκες μπροστά στο κοινό της να έχουν έρθει με ιδρώτα, είναι φαβορί, αλλά συνάμα και ευάλωτη.

Επίθεση vs άμυνας

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει, με την ώθηση που έχει από την επικράτηση στο ελληνικό ντέρμπι να πάρει μία ιστορική και σημαντική νίκη. Όπλο του απέναντι στην κορυφαία επίθεση του Top16 (86,7 πόντοι) θα είναι η άμυνά του (κορυφαία στην Ευρωλίγκα με 70,1π. παθητικό). Αγωνιστικά, για την Ρεάλ εκτός είναι οι Φερνάντεθ, Ν’ Ντουρ και εξαιρετικά αμφίβολος ο Ματσιούλις. Στους «ερυθρόλευκους» προέκυψε για μία ακόμα φορά πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Αγραβάνη (ενοχλήσεις στο γόνατο). Η συμμετοχή του θα κριθεί στο πρωινό χαλάρωμα, όπως και αυτή του Ματ Λοτζέσκι ο οποίος είναι έτοιμος ιατρικά, αλλά εκτός ρυθμού.

Αρνητική παράδοση

Η αποψινή είναι η 34η φορά (συμπεριλαμβανομένων και των τριών τελικών που έχουν παίξει) που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Η Ρεάλ, έχει επικρατήσει στις 17 από αυτές και ο Ολυμπιακός στις 16. Σε 17 παιχνίδια στην Μαδρίτη (το πρώτο έγινε το 1978) οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει μόλις 3 φορές! Η τελευταία ήταν το 2009 στα προημιτελικά, αλλά σε άλλο γήπεδο (Βισταλέγκρε). Στο «Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες» η τελευταία φορά που η ελληνική ομάδα επικράτησε, ήταν το 1997!

*Στις εξέδρες θα βρεθεί και ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος θα ταξιδέψει σήμερα για την Μαδρίτη.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία) και Μάρκο Γιούρας (Σερβία).

* Ο Φελίπε Ρέγες, πρώτος ριμπάουντερ της Ευρωλίγκας, χρειάζεται μόλις πέντε πόντους για ξεπεράσει τους 2328 του Ιγκόρ Ρακόσεβιτς και να μπει στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης.

Ε’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε-Τσεντεβίτα 20:30
Μάλαγα-Αναντολού Εφές (29/1, 21:00)
Ερυθρός Αστέρας-Λοκομοτίβ Κουμπάν (29/1, 21:00)
Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα (29/1, 21:45)
Βαθμολογία: Φενέρ 4-0, Λοκομοτίβ 3-1, Μάλαγα 2-2, Εφές 2-2, Ερυθρός Αστέρας 2-2, Τσεντεβίτα 2-2, Παναθηναϊκός 1-3, Νταρουσάφακα 0-4.

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάμπεργκ 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 21:45
Χίμκι-Ζαλγκίρις Κάουνας (29/1, 19:00)
Μπαρτσελόνα-Λαμποράλ Κούτσα (29/1, 22:00)
Βαθμολογία: Χίμκι 3-1, Μπάμπεργκ 2-2, Λαμποράλ 2-2, ΤΣΣΚΑ 2-2, Μπαρτσελόνα 2-2, Ρεάλ 2-2, Ολυμπιακός 2-2, Ζαλγκίρις 1-3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x