NBA

Τι να του πουν και του Καλάθη…

Ο Νικ Καλάθης απέδωσε στην «εκπαίδευσή» του στα ελληνικά γήπεδα το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου από την ατμόσφαιρα στον αγώνα των Γκρίζλις με τους Μπλέιζερς.

Σιγά μη φοβηθεί… Όποιος έχει παίξει στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει σαν… θεατρικό κοινό ακόμη και την πιο «καυτή» έδρα στο ΝΒΑ. Ο Νικ Καλάθης μετά τον τραυματισμό του Μάικ Κόνλεϊ χρειάστηκε να επωμιστεί περισσότερες από ό,τι συνήθως ευθύνες και ήταν καθοριστικός στη νίκη των Γκρίζλις επί των Μπλέιζερς (109-115) στο Πόρτλαντ έχοντας 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα.

«Έπαιξα για τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη και σε εχθρικά περιβάλλοντα. Το έχω ξαναπεράσει. Θυμάμαι σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ: 18.000 θεατές, φωτοβολίδες, κροτίδες να σκάνε… Στην Ευρώπη ρίχνουν κροτίδες στους αντίπαλους πάγκους και έχω συνηθίσει σε τέτοιο κλίμα κι αυτό με έχει βοηθήσει. Σαν παίκτης μού αρέσει να παίζω σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον. Ζεις για τέτοιες στιγμές, να πηγαίνεις στην έδρα του αντιπάλου και να τον νικάς», δήλωσε ο ομογενής γκαρντ.

Όσο για το χρόνο συμμετοχής του που αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τον τραυματισμό του Κόνλεϊ, είπε: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Έχω δουλέψει σκληρά και μπήκα μέσα να κάνω αυτό που ξέρω. Η ομάδα μας ξέρει τι να κάνει, έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και είναι εύκολο να παίζω δίπλα τους».

Τα εύσημα στον Καλάθη απένειμε και ο προπονητής του, Ντέιβ Γέργκερ, που βλέπει την ομάδα του στο 3-0. «Πιστεύω πως ήταν εξαιρετικός. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει από την Ευρώπη και τις διεθνείς διοργανώσεις τον έχει βοηθήσει. Πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν πολύ καλός. Δεν μπορούσε να παίξει στα play offs (σ.σ. λόγω τιμωρίας) και φέτος ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα για αυτόν, αλλά διατηρήθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας και τα έχει πάει πολύ καλά στο ρόλο του», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x