Ελλάδα

Τι σημαίνει… Κύπελλο για τους παίκτες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού

Ο… πολυνίκης Γκιστ, ο άχαστος Καλάθης και η εμπειρία Τέπιτς και Χάτσερ. Δείτε τις εμπειρίες Κυπέλλου των παικτών των δύο φιναλίστ.

Για άλλους θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, για κάποιους κάτι συνηθισμένο. Τι σημαίνει για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ η συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου; Το sport-fm.gr αναλύει…

*Ο Τζέιμς Γκιστ έχει την ευκαιρία να κάνει διψήφιο τον αριθμό τίτλων του με τον Παναθηναϊκό, καθώς ήδη έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα. Το ελληνικό Κύπελλο δεν είναι το μοναδικό που έχει κατακτήσει, καθώς έχει σηκώσει το αντίστοιχο τρόπαιο και στη Σερβία, το 2011 με την Παρτιζάν, ενώ ήταν και MVP του τελικού με τη Ζελέζνικ (77-73).

*Ο Νικ Καλάθης είναι… άχαστος σε τελικό Κυπέλλου μετρώντας νίκες το 2012, το 2016 και το 2017.

*Ο Ντεσόν Τόμας έχει… εμπειρία στην κατάκτηση Κυπέλλων, καθώς είχε πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας, το 2014 με τη Ναντέρ στη Γαλλία.

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ μετρά έξι τίτλους στην καριέρα του, ανάμεσα στους οποίους και το Κύπελλο Ισραήλ το 2012 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μάλιστα ήταν πρώτος σκόρερ του τελικού απέναντι στη Μακάμπι Ρισόν (82-69) με 23 πόντους.

*Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έχει ένα παράσημο Κυπέλλου στην καριέρα του, το 2015 με τη φανέλα της Ζαλγκίρις.

*Ο Ματ Λοτζέσκι θα πάρει για πρώτη φορά γεύση τελικού, παρότι βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2013 αγωνιζόμενος αρχικά στον Ολυμπιακό και κατόπιν στον Παναθηναϊκό. Πάντως με την Οστάνδη κατέκτησε δύο Κύπελλα στο Βέλγιο, ενώ το 2013 ήταν και ο MVP του τελικού απέναντι στην παλιά του ομάδα, Οκάπι Άλσταρ (77-76) έχοντας 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης μετρά δύο Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό έχοντας συμμετοχή στο ένα. Το 2016, στον τελικό απέναντι στον Φάρο στο ΟΑΚΑ (101-54) είχε 12 πόντους.

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου φτάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Κυπέλλου. Πέρσι, στον τελικό που είχε γίνει επίσης στο Ηράκλειο, είχε χάσει τον τίτλο ως παίκτης του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ (88-83).

*Ο Ίαν Βουγιούκας έχει σηκώσει δύο Κύπελλα, ένα το 2012 με τον Παναθηναϊκό και ένα απέναντι στη Ρωσία με την Ούνιξ το 2014.

*Ο Νίκος Παππάς, που δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, έχει τέσσερα Κύπελλα στη συλλογή του, μάλιστα διαδοχικά, από το 2014 μέχρι το 2017.

*Ο Σον Κιλπάτρικ και ο Άντριαν Πέιν δεν έχουν κατακτήσει κάποιον τίτλο στην καριέρα τους.

*Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν μέλος του Παναθηναϊκού στις κατακτήσεις Κυπέλλου του 2016 και του 2017, αλλά δεν είχε συμμετοχή στους τελικούς.

*Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Ντίνος Μήτογλου θα βρεθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε τελικό Κυπέλλου, όπως και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου.

*Μόνο δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν εμπειρία τελικού Κυπέλλου. Ο Μιλένκο Τέπιτς ως παίκτης του Παναθηναϊκού είχε δύο χαμένους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό το 2010 και το 2011, αλλά πανηγύρισε τον αντίστοιχο τίτλο στη Σερβία το 2008 και το 2009. Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση ήταν και ο MVP. Ο Γουίλ Χάτσερ το 2012 πανηγύρισε τον τίτλο αυτό στην Κύπρο, με τον Κεραυνό Στροβόλου απέναντι στην ΕΝΑΔ (67-62) έχοντας 16 πόντους.

*Από τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Αντώνης Κόνιαρης συμμετείχε τυπικά σε δύο κατακτήσεις Κυπέλλων με τον Παναθηναϊκό, το 2015 και το 2016, χωρίς όμως να αγωνιστεί στον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x