Ευρώπη

Την... έσπασε στον Λουκά και αγκάλιασε την κούπα ο Σάρας!

Μια… ανάσα από το όγδοο σερί πρωτάθλημα είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους επικράτησε μέσα στο «σπίτι» της Λιέτουβος του Μαυροκεφαλίδη και απέχει μια νίκη από τον τίτλο.

Με το… ενάμιση πόδι πρωταθλήτρια Λιθουανίας για όγδοη σερί χρονιά είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε 82-78 μέσα στο σπίτι της Λιέτουβος Ρίτας και κάνοντας το 3-1 στη σειρά, απέχει μια νίκη από τον τίτλο. Επόμενο παιχνίδι των τελικών, την προσεχή Δευτέρα στο Κάουνας.

Ένα… τρελό σερί των φιλοξενούμενων στην τρίτη περίοδο, όταν μετέτρεψαν το 45-42 σε 48-63(!), έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους και παρά τις προσπάθειας της παρέας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να επιστρέψει στο τέταρτο δεκάλεπτο, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, με τη Ζαλγκίρις να μην χάνει τον προσανατολισμό της και να φτάνει… εύκολα στο ροζ φύλλο. Παρά τη… μικρή διαφορά, ουσιαστικά οι πρωταθλητές Λιθουανίας δεν απειλήθηκαν ποτέ στο φινάλε, με το σκορ να κολακεύει τους ηττημένους.

Κορυφαίος των νικητών ο Ούντριχ με 16 πόντους (7/12 σουτ) και 6 ασίστ, άλλες 5 τελικές πάσες μοίρασε ο Πάνγκος (που πρόσθεσε 6 πόντους), ενώ από 9 πόντους είχαν οι Μιλάκνις, Γιανκούνας, Ντέιβις και Ουάιτ. Από πλευράς Λιέτουβος, ο Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκε για 24’ μετρώντας 7 πόντους (3/8 σουτ, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 43-39, 52-63, 78-82

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x