Euroleague

Της έκανε μια κοστουμιά…

Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, η Αρμάνι επικράτησε με 99-85 της Λαμποράλ στην ιταλική πόλη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής των "16" της Ευρωλίγκας και έμεινε «ζωντανή» στο «κυνήγι» της πρόκρισης.

Η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε με 99-85 τη Λαμποράλ στο «Φόρουμ», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Top 6 της Ευρωλίγκας, κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 στην τρίτη περίοδο και έφτασε στο 4-8 το ρεκόρ της στο γκρουπ, ελπίζοντας ακόμα για την πρόκριση, η οποία για να προκύψει, χρειάζεται δυο νίκες δικές της στα ισάριθμα ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης και να τα χάσουν ο Ιταλοί και η Εφές Αναντολού, περιμένοντας και τα αποτελέσματα της Νίζνι.

Οι Ισπανοί προηγούνταν σταθερά στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ο τραυματισμός του Μπέρτανς, που ίσως χάσει όλη τη χρονιά με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, τους επηρέασε και οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης απέκτησαν το προβάδισμα και το αύξησαν σταδιακά, φτάνοντας στη σημαντική νίκη, όμως δεν κάλυψαν τη διαφορά της ήττας στην πρώτη αναμέτρηση στη Βασκονία.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τζεντίλε με 29 και Σάμουελς με 17 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ανταμς με 18 πόντους.

Η Λαμποράλ διατηρούσε ένα +2 με +4 στην αρχή της αναμέτρησης με κυριαρχία μέσα στην ιταλική ρακέτα και με επιθετική πολυφωνία. Ένα προσωπικό 4-0 σερί του Τζεντίλε έφερε το +3 για την Αρμάνι, που άρχισε να κυριαρχεί στα ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα. Όμως, με σερί δικό της 4-0, η Λαμποράλ έφερε το +1 για τους Ισπανούς με τον Κοζέρ και το προβάδισμα άρχισε να εναλλάσσεται. Στο 18-17, ένα σερί 6-0 των Βάσκων έφερε το +5, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Με 5-0 σερί στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, η Λαμποράλ έφτασε στο +10 με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς. Η Αρμάνι μείωνε από την περιφέρεια και έφτασε στο -6 με τον Ράγκλαντ, όμως εκεί οι περιφερειακοί της Λαμποράλ πρωταγωνίστησαν σε ένα σερί 8-0 που έφερε το +15 για τους Βάσκους. Όμως, ήταν η σειρά των Ιταλών να κάνουν ένα σερί 11-0 και να μειώσουν στο -4 με κορυφαίους τους Μπρουκς και Τζεντίλε, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, αφού στο τελευταίο λεπτό δεν σκόραρε καμία ομάδα.

Στη αρχή της τρίτης περιόδου, η Λαμποράλ διατηρούσε ένα +2 με +4, όμως ο τραυματισμός του Μπέρτανς φαίνεται πως επηρέασε τους παίκτες του Ιμπον Ναβάρο. Έτσι, η Αρμάνι απέκτησε το προβάδισμα και προηγούνταν με +1 και +2 σταθερά. Στο 52-51, ένα σερί 5-0 των τρεις φορές πρωταθλητών Ευρώπης έφερε το +6 για τους γηπεδούχους με τους Αμερικανούς του Μπάνκι. Στο 57-53, ένα σερί εκπληκτικό 11-0 των Ιταλών τους έφερε στο +15 με τα τρίποντα του Τζεντίλε και τις σωστές επιλογές από τη ρακέτα. Ο Τζεντίλε έφερε το +16 και ο Μος το +19 για την Αρμάνι, όμως ένα σερί 5-0 της Λαμποράλ ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο -14.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η Αρμάνι διατηρούσε ένα +12 με +14, με τον Ράγκλαντ να τη φέρνει στο +15 και, στη συνέχεια, τη διατηρούσε σε αυτά τα επίπεδα. Ο Σάμουελς ανέλαβε δράση στην επίθεση και έφερε το +17 για τους γηπεδούχους. Με ευστοχία από τη ρακέτα, η Λαμποράλ μείωσε στο -12 με πρωταγωνιστή τον Σενγκέλια. Ο Μέλι με προσωπικό σερί 4-0 μέσα στη ρακέτα έφερε το +16 για την Αρμάνι, όμως ένα σερί 3-0 των Ισπανών έφερε το τελικό +14.


Δεκάλεπτα: 20-25, 39-43, 74-60, 99-85

ΑΡΜΑΝΙ: Ράγκλαντ 9, Μπρουκς 13, Τζεντίλε 29, Μέλι 4, Κλέιζα 8, Χάκετ 12, Σάμουελς 17, Μος 7

ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Ανταμς 18, Τζέιμς 11, Αϊβερσον 2, Κοζέρ 17, Σενγκέλια 14, Τιγί 4, Μπέγκιτς 8, Σαν Εμετέριο 11


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x