Ελλάδα

Το «άνοιγμα» του ΜακΚόλουμ στον Ολυμπιακό

Ο προ διετίας στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση «1», Έρικ ΜακΚόλουμ, έκανε άνοιγμα στους «ερυθρόλευκους» με δηλώσεις του και το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια. Το sprotfm.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προσπάθεια για την απόκτηση ξένου πλέι μέικερ, εξετάζοντας ενδελεχώς όλες τις διαθέσιμες περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί και ανταποκρίνονται στα «θέλω» του προπονητή. Γκρέιντζερ, Τζάκσον, Χίκμαν και Ντιό, με τον τελευταίο να ανανεώνει τελικά με τη Βαλένθια, είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας, όμως σε αυτή υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίκτες.

Ένας εξ’ αυτών, είναι ο Ερικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε φτάσει πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά επέλεξε τα πολύ περισσότερα χρήματα της Κίνας. Εκεί έμεινε για περίπου ενάμιση χρόνο (στους Beikong Fly Dragons) για να επιστρέψει στο τέλος της σεζόν στην Γαλατάσαραϊ. Εκεί, ο πρώην παίκτης του Απόλλων Πατρών και του Πανιωνίου όπου συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, πέτυχε 13,8 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 12 συμμετοχές.

Πλέον είναι ελεύθερος και εξετάζει όλες τις προοπτικές, με τον Ολυμπιακό να τον έχει στη λίστα, χωρίς να έχει προχωρήσει κάτι σε… βάθος. Ο ΜακΚόλουμ είναι στα 29 του χρόνια και σε πολύ καλή κατάσταση, έχει σχετικά υψηλές απαιτήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως (θεωρητικά αυτό είναι και το “ταβάνι” της ομάδας για τη θέση) και σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ανταγωνιστές. Οι δηλώσεις του πάντως μπορεί να ερμηνευτούν και ως «άνοιγμα» στην ομάδα και τον πρώην προπονητή του τον οποίο αποθέωσε. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος είναι σε επικοινωνία με τον παίκτη και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν πιο «ζεστές» εξελίξεις.

Σε ότι αφορά τον Τζόρνταν Θίοντορ της Μπάνβιτ, είναι και αυτός στη λίστα αλλά όχι σε περίοπτη θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα απασχολήσει, αν δεν προχωρήσουν οι άλλες περιπτώσεις που ενδιαφέρον περισσότερο.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x