NBA

Το ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ στατιστικό του Μπιγιόμπο στο Ράπτορς-Καβαλίερς (video)

Απίθανος Μπίσμακ Μπιγιόμπο στη νίκη των Ράπτορς επί των Καβαλίερς. Ο σέντερ των γηπεδούχων μάζεψε 26 ριμπάουντ, κάνοντας επίδοση που έχουν σημειώσει ιερά «τέρατα» του NBA, αλλά και ο Χαόυαρντ.

Άλλοι είναι ευχαριστημένοι βάζοντας 26 πόντους, ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του, μαζεύοντας 26 ριμπάουντ στη νίκη των Ράπτορς με 99-84 επί των Καβαλίερς. Τρία περισσότερα από όσα είχαν συνολικά οι ΛεΜπρον Τζέιμς (8), Κέβιν Λοβ (4), Τρίσταν Τόμσον (8), Τσάνινγκ Φράι (3).

Ο σέντερ των Ράπτορς μάζεψε 18 αμυντικά «σκουπίδια» και 8 επιθετικά, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ, καθώς είχε ένα λιγότερο στην αναμέτρηση με τους Ιντιάνα Πέισερς στην κανονική περίοδο του NBA. Επίσης, ξεπέρασε την προηγούμενη επίδοση της ομάδας του στα play off που είχε κάνει ο Γιόνας Βαλανσιούνας (είναι εκτός λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο) στο παιχνίδι με τους Πέισερς (και πάλι), όπου σταμάτησε στα 19.

Για να καταλάβει κάποιος το πόσο εξωπραγματικό είναι αυτό το στατιστικό, αρκεί και μόνο το γεγονός ότι περισσότερα από 25 ριμπάουντ έχει μαζέψει παίκτης του NBA σε play off μόλις τέσσερις φορές από το 1984 και μετά. Οι υπόλοιποι τρεις που το έχουν καταφέρει είναι οι Χακίμ Ολάζουνον, Τιμ Ντάνκαν και Ντουάιτ Χαουαρντ.



Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x