Euroleague

Το… δέκα το καλό της Φενέρ

«Αγκαλιά» με το πλεονέκτημα έδρας η Φενέρμπαχτσε. Ανεβάζοντας την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ομπράντοβιτς νίκησε εύκολα την Μάλαγα (78-63) και θέλει απλώς να τελειώσει τη «δουλειά».

Δεν… προκύπτει από κάπου πως η Φενέρμπαχτσε θα τα χαλάσει στο τέλος. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μάλαγα και επικρατώντας 78-63 στην Τουρκία, έφτασε τις 10 νίκες σε 12 αγώνες στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Και κάπως έτσι παραμένει στην κορυφή του ομίλου του Ολυμπιακού και στα εναπομείναντα παιχνίδια με Λαμποράλ (εκτός) και Εφές (εντός) θέλει να… τελειώσει τη δουλειά και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ξανά κορυφαίος των Τούρκων ο Γκάουντλοκ με 22 πόντους, 15 έβαλε ο Μπιέλιτσα, ενώ ο Ζήσης σε 15’ είχε 2 πόντους και 5 ασίστ. Για τους φιλοξενούμενους που άντεξαν μόνο 20’, ο Μάρκοβιτς σημείωσε 10π.

Το ματς:

Λάθη, αστοχία, Ομπράντοβιτς… ήδη έξαλλος και προβάδισμα για την Μάλαγα μέσα στη Τουρκία με 2-9 (5’). Σιγά-σιγά η Φενέρμπαχτσε άρχισε να «στροφάρει» με τον Γκάουντλοκ να την παίρνει απ’ το χέρι και τον Ερντέν να την βάζει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (11-10). Ο Τούλσον ήταν εξαιρετικός και οδηγούσε εκ νέου τους Ανδαλουσιάνους στο προβάδισμα και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 19-21, προβληματίζοντας την ομάδα του Ζοτς.

Βέσελι και Χίκμαν έδωσαν άλλο… αέρα στους Τούρκους που ανέκτησαν τα ηνία, προηγούμενοι για πρώτη φορά με 4 (27-23). Ο Τούλσον που μέχρι τότε είχε κάνει τη «ζημιά», πλέον είχε σιγήσει και μοιραία το σκοράρισμα είχε μειωθεί για την Μάλαγα που είδε την Φενέρ να ξεφεύγει και με 7 (36-29). Σ’ αυτά τα επίπεδα πήγε στα αποδυτήρια η γηπεδούχος ομάδα, με τον Μπογκντάνοβιτς να σκοράρει πίσω απ’ το κέντρο και να διαμορφώνει το 39-33 σε ένα κακό πρώτο μέρος με μεγάλα ποσοστά αστοχίας των δύο ομάδων, κυρίως απ’ τα 6,75.

Η ποιότητα των Τούρκων είναι τέτοια που κάποια στιγμή θα έκαναν το ξέσπασμα που χρειαζόταν για να κλειδώσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Κι αφού ο Μπιέλιτσα ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (44-33), η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη με τον εξαιρετικό -ξανά- Γκάουντλοκ να φτάνει τους 15 πόντους και να ανεβάζει στον εν λόγω αριθμό την απόσταση των δύο ομάδων (54-39) στο 25’. Οι Ισπανοί είχαν μείνει από δυνάμεις, η Φενέρ είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε και το 63-45 στο φινάλε της τρίτης περιόδου αποτύπωνε πλήρως την εικόνα του ματς.

Τυπική διαδικασία το τελευταίο δεκάλεπτο, με τα πάντα να ‘χουν κριθεί και άπαντες να περιμένουν τη λήξη της αναμέτρησης, η οποία ήρθε με το τελικό 78-63 και με άνετο τρόπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x