Ελλάδα

Το φάσμα του… «λουκέτου» και ενδείξεις πως ο Ολυμπιακός ίσως κατέβει στα playoffs

Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα για το ελληνικό πρωτάθλημα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ.

Οι επόμενες επτά μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος. Η χθεσινή συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ κατέληξε μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στη σύσταση μιας ομάδας εργασίας πέντε ατόμων, των Βαγγέλη Λιόλιου (Προμηθέας), Χρήστου Σταυρόπουλου (Ολυμπιακός), Γιώργου Πανταζόπουλου (Περιστέρι), Φάνη Ταρνατώρου (Χολαργός) και Κώστα Κώτση (Ήφαιστος), που μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα καταλήξουν σε συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών του πρωταθλήματος.

Αυτές θα περιλαμβάνουν από αλλαγές στη διαιτησία, μέχρι και έλεγχο στην οικονομική φερεγγυότητα των ΚΑΕ. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ και από τη στιγμή οι ΚΑΕ τις εγκρίνουν, τότε τουλάχιστον αυτές που αφορούν στη διαιτησία θα πρέπει να περάσουν από την ΕΟΚ, προκειμένου να εφαρμοστούν από το νέο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τη Live Sport, αν οι προτάσεις εγκριθούν από τις ΚΑΕ αλλά όχι από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, υπάρχει κίνδυνος για «λουκέτο» στο πρωτάθλημα.

Την επόμενη Πέμπτη, δε, αναμένεται η εκδίκαση από το ΑΣΕΑΔ της προσφυγής του Ολυμπιακού κατά της νομιμότητας της διαδικασίας κλήρωσης διαιτητών για την τελευταία αγωνιστική. Πριν από την έκδοση της απόφασης, δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία και να αρχίσουν τα playoffs.

Όσον αφορά στη στάση του Ολυμπιακού, κάποιοι ερμηνεύουν ως ενδείξεις πως θα κατέβουν στα playoffs κάποιες από τις χθεσινές κινήσεις/τοποθετήσεις. Αρχικά, ξεκαθαρίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ πως ομάδα που δεν θα κατέβει σε αγώνα των playoffs αυτομάτως υποβιβάζεται στην Α2 και είναι σαφές πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν το επιθυμούν αυτό, γι’ αυτό και όλες οι αντιδράσεις τους μετά την κλήρωση Αναστόπουλου στον αγώνα με τον Προμηθέα. Κατά δεύτερο λόγο, η πρόταση που κατατέθηκε χθες από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών, αλλά και η συμμετοχή του γενικού διευθυντή, Χρήστου Σταυρόπουλου, στην ομάδα εργασίας για το πλάνο αναδιοργάνωσης του πρωταθλήματος, δείχνει πως οι Πειραιώτες θέλουν να παραμείνουν στην Basket League, αρκεί οι συνθήκες σε αυτή να τους ικανοποιούν.

Όσο για το πότε θα αρχίσουν τα playoffs; Ουδείς γνωρίζει. Αν το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει την επόμενη Πέμπτη και δεν… διατάξει την επανάληψη της 26ης αγωνιστικής, τότε τα playoffs θα αρχίσουν άμεσα, ίσως και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Διαφορετικά, θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x