Euroleague

Το γεμάτο ιστορία Βερολίνο, έτοιμο για νέες μπασκετικές ιστορίες

Βερολίνο… δεν έχει σημασία αν έρχεσαι για πρώτη φορά ή όχι. Η πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι μια πόλη που μπορεί να σε μαγέψει ποικιλοτρόπως κάθε φορά που έρχεσαι.

Το Βερολίνο είναι μία πόλη που κάποτε χωρίστηκε στα δύο αλλά επανενώθηκε. Παρόλα αυτά όμως οι διαφορές ανάμεσα σε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο παραμένουν ακόμα και σήμερα χαρακτηριστικές ώστε να θυμίζουν σε επισκέπτες και μη, τα γεγονότα του παρελθόντος.

Αποστολή στο Βερολίνο Γρηγόρης Ποζιός

Η Ευρωλίγκα επέλεξε και για φέτος να κινηθεί σε γνώριμα λημέρια, καθώς παρά το γεγονός ότι είναι μια πόλη που θα φιλοξενήσει μόλις για δεύτερη φορά τη διοργάνωση, η τελευταία της πριν από εφτά χρόνια ήταν άκρως επιτυχημένη. Το Mercedes – Benz Arena (που μετονομάστηκε από O2 Arena) είναι ίσως ένα από τα καλύτερα μπασκετικά γήπεδα της Ευρώπης με 14.500 χωρητικότητα. Η άφιξη στο γήπεδο σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα καθώς γίνεται ακόμα πιο επιβλητικό όσο πλησιάζεις, ενώ εσωτερικά τα πάντα θυμίζουν γήπεδο NBA.

Πέρα από το γήπεδο η άλλη τοποθεσία που επέλεξαν ο διοργανωτές για τα διάφορα events είναι η Alexanderplatz που είναι ουσιαστικά το κέντρο της πόλης, με τον τηλεοπτικό πύργο να δεσπόζει και να «ξύνει» με την κεραία του τα σύννεφα. Από τα 368 μ. αυτό που χαζεύεις είναι μια ζωντανή πόλη γεμάτη πράσινο και γεμάτη με μερικά από τα σημαντικότερα σημάδια της νεώτερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Εκεί, λοιπόν, έγιναν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της σεζόν αλλά και οι συνεντεύξεις Τύπου των τεσσάρων προπονητών. Ομπράντοβιτς – Μπαρτζώκας – Ιτούδης και Περάσοβιτς βρήκαν μάλλον την ευκαιρία να χαλαρώσουν πριν τις αυριανές μάχες. Φυσικά πιο χαλαρός από όλους έδειχνε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όντας και ο πιο έμπειρος κάνοντας την ανάλογη πλάκα με όλους αλλά κυρίως με τους Έλληνες δημοσιογράφους, όπως σαφώς και οι Ιτούδης, Μπαρτζώκας αλλά και ο Γιάννης Μπουρούσης. Μάλιστα αυτή την πρώτη μέρα έχει προκαλέσει αίσθηση σε όλο το μπασκετικό κόσμο το γεγονός ότι από την Ελλάδα της κρίσης και καμίας ομάδας στο Final 4 έχουν ταξιδέψει 40 δημοσιογράφοι στη γερμανική πρωτεύουσα!

Παρών και ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι ο οποίος στο σχόλιο που του ζητήσαμε να μας κάνει για το Final 4 και αν έχει προτίμηση για κάποιον από τους Ομπράντοβιτς – Ιτούδη ,που έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες τους στον Παναθηναϊκό, ήταν λιτός:

«Ο σεβασμός που έχω και για τους δύο είναι τεράστιος, αλλά η καρδιά λέει να το πάρει η ομάδα της πατρίδας μου, μακάρι όμως να προκριθούν και οι δύο στον τελικό».

Από την άλλη ο γιος του αδικοχαμένου Αλφόνσο Φορντ παρέδωσε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ, που έχει το όνομα του πατέρα του, στον Νάντο ντε Κολό. Βέβαια ο ίδιος έμοιαζε λίγο στα χαμένα, μη γνωρίζοντας πολύ καλά από ότι φαίνεται στα τεκταινόμενα.
Οι ιστορίες που φτιάχνει αυτό το Final 4 έχουν πολλά σενάρια και σε ένα από αυτά ο σέντερ-πόιντ γκαρντ (όπως τον χαρακτήρισε ο Ομπράντοβιτς) Γιάννης Μπουρούσης είπε ότι θα πάρει πάλι την προσπάθεια αν επαναληφθεί η τελευταία φάση του ημιτελικού του 2009 ανάμεσα στους αιώνιους. Όλα τα σενάρια πάντως αρχίζουν με έναν ρώσικο εμφύλιο και μονομαχία Δαυίδ και Γολιάθ (τον μόλις 2η φορά σε Final 4 Περάσοβιτς και τον Ομπράντοβιτς των 15 Final 4 και των 8 δαχτυλιδιών).

Το ηλιόλουστο αυτή την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, Βερολίνο, όπως λέει το δελτίο καιρού αναμένεται να συννεφιάσει αύριο, με τις αναμενόμενες αστραπές να συμπληρώνουν το κοντράστ για τις μάχες των τεσσάρων με φόντο μια θέση στον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x