NBA

Το ΝΒΑ λέει ότι το buzzer beater του Αντετοκούνμπο δεν έπρεπε να μετρήσει! (video)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΒΑ, το buzzer beater του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Νικς δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί υπήρξε παράβαση.

Το ΝΒΑ έχει καθιερώσει να παρουσιάζει την ανάλυση των φάσεων και των διαιτητικών των τελευταίων λεπτών κάθε αγώνα. Στην «έκθεσή» του για τη νίκη των Μπακς επί των Νικς στη Νέα Υόρκη, έκρινε πως υπήρξε παράβαση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν πετύχει το καλάθι της νίκης.

Όπως αναφέρεται, ο 22χρονος άσος έπρεπε να χρεωθεί με παράβαση, καθώς ο κανονισμός ορίζει πως δεν επιτρέπεται σε έναν παίκτη να ντριμπλάρει με πλάτη στο καλάθι για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα κάτω από τη γραμμή της βολής (ή τη νοητή επέκτασή της) και ο Giannis κράτησε την μπάλα για 5,6 δευτερόλεπτα. Αν είχε δοθεί η παράβαση, η μπάλα θα περνούσε στην κατοχή των Νικς με 2 δευτερόλεπτα ως το τέλος και προβάδισμα ενός πόντου.

Η ίδια έκθεση επισημαίνει πως ο Καρμέλο Άντονι έπρεπε να είχε χρεωθεί στα 4,8’’ πριν το τέλος με αντικανονική άμυνα τριών δευτερολέπτων, που θα έδινε μία βολή στους Μπακς και την κατοχή στη συνέχεια.

Φυσικά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Οι Μπακς είναι νικητές και η ιστορία έγραψε το πρώτο buzzer beater στην καριέρα του Αντετοκούνμπο. Όλα τα άλλα είναι για τους τύπους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x