Ελλάδα

Το παλεύει για Νιούλεϊ η ΑΕΚ!

Τον Μπραντ Νιούλεϊ προσπαθεί να αποκτήσει η ΑΕΚ για τη θέση «3». Ο 32χρονος Αυστραλός θα έρθει πιο εύκολα αν οι Σίδνεϊ Κινγκς μείνουν εκτός play offs.

Ο Μπραντ Νιούλεϊ είναι ο παίκτης στον οποίο καταλήγει η ΑΕΚ για τη θέση «3». Ο 32χρονος Αυστραλός (1,99μ.) αγωνίζεται στη χώρα του με τους Σίδνεϊ Κινγκς, που αν ηττηθούν σήμερα από τους Περθ Γουάιλντκατς θα μείνουν εκτός play offs και θα ανοίξει ο δρόμος για να έρθει στην Ελλάδα, πιθανότατα ως δανεικός.

Ο Νιούλεϊ, που το 2007 επελέγη στο «54» του ντραφτ από τους Ρόκετς, έπαιξε τα δύο πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας στην Ελλάδα, σε Πανιώνιο και Πανελλήνιο, έχοντας 10,8 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1,3 κλεψίματα με τους «κυανέρυθρους» τη σεζόν 2007/08 και 11 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ και 1 κλέψιμο με τους «ολυμπιονίκες». Εν συνεχεία πέρασε από Μπεσίκτας, Λιέτουβος Ρίτας, Βαλένθια και για τέσσερις σεζόν στη Γκραν Κανάρια, ενώ τον Ιούνιο υπέγραψε για τρία χρόνια στους Σίδνεϊ Κινγκς, με τους οποίους έχει 17,5 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 2 λάθη ανά αγώνα.

Το 2003 κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων με την Αυστραλία στη Θεσσαλονίκη και από το 2016 αποτέλεσε μέλος της εθνικής του ομάδας δίνοντας το «παρών» σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, πλην των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, όταν και δεν επελέγη στη δωδεκάδα.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να έρθει ο Νιούλεϊ, η ΑΕΚ έχει στα υπόψη κάποιες άλλες λύσεις για τη θέση «3» και θα στραφεί σε αυτές άμεσα, καθώς ο Τζαουάντ Γουίλιαμς αποχωρεί άμεσα και δεν θα αγωνιστεί καν απέναντι στα Τρίκαλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x