Euroleague

Το πιθανό κέρδος του Ολυμπιακού από Ποκουσέφσκι

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ και ανάλογα με το πόσο ψηλά θα επιλεγεί θα εξαρτηθεί και το οικονομικό όφελος του Ολυμπιακού.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε την εισήγηση του τμήματος Ακαδημιών του και του προπονητή, Νίκου Κεραμεύς και αποκτούσε τα δικαιώματα του παρά μερικούς μήνες δεκατετράχρονου τότε, Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Η επένδυση ήταν σημαντική, καθώς το πρότζεκτ είχε μεγάλη προοπτική και οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν πολύ για να μεγαλώσει σωστά μπασκετικά και όχι μόνο ο «Πόκου». Πλέον, ο 18χρονος ύψους 2.11μ. γκαρντ/φόρογουορντ, αρχίζει να αποδίδει τους καρπούς της κίνησης του Ολυμπιακού. Η παραγωγική διαδικασία των «ερυθρόλευκων», πέτυχε διάνα για μία ακόμα φορά και ο παίκτης περιμένει να μάθει ποια ομάδα από το ΝΒΑ θα τον επιλέξει στο προσεχές ντραφτ.

Ο Σέρβος παίκτης, παρότι δεν έχει παίξει παρά ελάχιστα (σ.σ. κάτι λιγότερα από οκτώ λεπτά σε τρία παιχνίδια Ευρωλίγκας) στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων», έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των σκάουτερ του ΝΒΑ, με ανθρώπους των Γουόριορς, Τζαζ, Θάντερ, Λέικερς, Νετς, Χοκς και Κλίπερς να τον έχουν ήδη παρακολουθήσει σε προπονήσεις της ανδρικής και αγώνες της αναπτυξιακής ομάδας στην Α2 φέτος. Θα είχε αγωνιστεί περισσότερο και στις δύο ομάδες, αν δεν είχε τον τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε περίπου 2,5 μήνες εκτός δράσης.

Τα σενάρια-εκτιμήσεις στις ΗΠΑ, αναφέρουν πως μπορεί να πάρει μία θέση ανάμεσα στο νούμερο 17 και 20 του ντραφτ, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα που θα τον επιλέξει, θα προτιμήσει λογικά να τον πάρει από φέτος για να δουλέψει μαζί του και όχι να τον αφήσει στην Ευρώπη. Αυτόματα, ο Ολυμπιακό, που έχει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το 2024, θα καρπωθεί ένα εξαιρετικό ποσό ως αποζημίωση.

Πως έχουν επακριβώς τα δεδομένα με βάση τους νόμους του ΝΒΑ για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις; Αν επιλεγεί εκτός εικοσάδας, οι «ερυθρόλευκοι», θα εισπράξουν 850 χιλιάδες δολάρια ενώ αν είναι από το 15 μέχρι το 20 που είναι σύμφωνα με τα προγνωστικά το πιο πιθανό, τα χρήματα θα φτάσουν μέχρι και το 1,5 εκατομμύριο δολάρια! Όσο δηλαδή το ετήσιο συμβόλαιο ενός πρωτοκλασάτου παίκτη για μία σεζόν.

Για το ενδεχόμενο που πάει πιο ψηλά από το «15» ο «Πόκου», πράγμα αρκετά δύσκολο, το ποσό θα αυξηθεί και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία εκατομμύρια. Οι δυο πλευρές λοιπόν, περιμένουν τις εξελίξεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τις πιθανότητες να μείνει για μία ακόμα σεζόν στην Ελλάδα ο παίκτης να είναι ελάχιστες. Ακόμα και αν γίνει βέβαια, δε σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα καρπωθεί χρήματα, ίσως και περισσότερα, τα επόμενα καλοκαίρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x