Euroleague

Το θηρίο ξύπνησε!

Φέρτε του τον επόμενο! Με σεληνιασμένο Ραντούλιτσα και τους υπόλοιπους να βάζουν γερά το λιθαράκι τους, ο Παναθηναϊκός σκότωσε στο καμίνι του ΟΑΚΑ την Εφές (83-78) και με τρίτη σερί νίκη πάει… τρένο.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο του Top-16 ο Παναθηναϊκός!

Σε κολασμένη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ (15.000 κόσμου) και παρά την απουσία του τραυματία Διαμαντίδη, το τριφύλλι έδειξε το μέταλλό του και επικρατώντας 83-78 της Εφές όχι μόνο έφτασε τις τρεις σερί νίκες, αλλά με ρεκόρ 4-3 έβαλε από κάτω τους Τούρκους και βλέπει όλο και πιο... κοντά τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τρομερός ο Ραντούλιτσα που «κατάπιε» Ντάνστον-Τάιους και σταμάτησε στους 23 πόντους (8/12 σουτ, 8 ριμπάουντ), έκανε τα πάντα ο Καλάθης που δεν «μάσησε» παρά το ότι έμεινε (αναγκαστικά) 34’ στο παρκέ, καθοριστικοί Φελντέιν (10π.), Γκιστ (11π.-8ρ.), πολύ καλός ο Γιάνκοβιτς ακόμα και σαν… πλέι μέικερ, έδωσε βοήθειες ο Πάβλοβιτς. Για τους Τούρκους (3-3 ρεκόρ) 18 είχε ο Σάριτς, 16 ο Μπράουν και 15 με 7 ασίστ ο Ερτέλ.

Επόμενο παιχνίδι για τον Εξάστερο, αυτό εντός έδρας με την Φενέρμπαχτσε (8η αγωνιστική), όπου θα είναι ενισχυμένος με Χέινς, Ουίλιαμς και τον ψηλό που... έρχεται.

Το ματς

Κάπως… άναρχα ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Σάριτς πάντως να «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό και να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (4-6), προτού μπει στο παρκέ ο Ραντούλιτσα και αρχίσει τα… δικά του στην επίθεση, 8-6. Οι δύο ομάδες έβαζαν πολύ την μπάλα στο ζωγραφιστό, με τον Εξάστερο να έχει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ, αλλά και στις επιστροφές του, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να διατηρήσουν τα ηνία (12-14). Όσο ο Σέρβος γίγαντας έκανε «πάρτι» μπροστά (με 7 πόντους ήδη στην πρώτη περίοδο), στην άμυνα οι Τούρκοι… χτυπούσαν αυτόν και τον Φώτση στα αργά πόδια και φυσιολογικά διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα, 17-20.

Ο Παναθηναϊκός «έχασε» το μυαλό του στην επίθεση στο πρώτο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου. Δεν λειτουργούσε τίποτα μπροστά, ενώ και στην άμυνα η Εφές έβρισκε τον τρόπο όχι μόνο να διατηρεί τα ηνία, αλλά να παίρνει για πρώτη φορά μια διαφορά, 20-27. Ο Σάλε έριξε στο παρκέ τον Διαμαντίδη, αλλά ο αρχηγός δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει. Στα «παπούτσια» του μπήκε ο υπαρχηγός! Με… κοντό σχήμα (Γκιστ-Φώτσης στις θέσεις των ψηλών) από τον Τζόρτζεβιτς που έκανε ευέλικτο τον Παναθηναϊκό και τους Batman-Φελντέιν να βρίσκουν το χέρι τους από μακριά, το τριφύλλι έτρεξε επιμέρους σκορ 11-4 και ισοφάρισε σε 31-31. Ο Ραντούλιτσα ήταν εκστασιασμένος. Χόρευε τον Ντάνστον, τον Τάιους, τον Μπράουν, όποιον ήθελε. Και σταματώντας στους 16(!) πόντους στο πρώτο μέρος, έστειλε τον Εξάστερο στα αποδυτήρια με το υπέρ του 36-35.

«Σκυλιασμένα» μπήκε στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός και αποφασισμένος να μην επιτρέψει τίποτα στους Τούρκους. Τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας άμυνες και με τους Καλάθη-Φελντέιν να κάνουν τα πάντα (τα πάντα όμως), πήρε και διαφορά επτά πόντων (45-38), αφού η μέχρι τότε πληγή των τριπόντων είχε κάνει… φτερά. Όσο και να επιχειρούσε αντεπίθεση η Εφές, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς τους έκοβαν την όρεξη. Με τον πολύ καλό απόψε Πάβλοβιτς, τη σταθερά του «Ραντούλα» και τα... πλοκάμια που έβγαιναν στην άλλη άκρη του παρκέ, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά μέσα σε πανδαιμόνιο στο +10, 50-40. Μπράουν-Σάριτς και Ερτέλ ήταν οι κύριοι εκφραστές της απόπειρας για «αντεπίθεση», με το τρίποντο του Γάλλου να γράφει το 58-53. Οι πράσινοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, ούτε «μάσησαν» από τους δύο προαναφερθέντες των Τούρκων που έπαιζαν… μόνοι τους. Έστω και… ροκανισμένα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την περίοδο στο +5, 64-59.

Το καλάθι του Γκρέιντζερ στο 33’ και το 66-64 που έφερε, έδειξε πως πάμε για… θρίλερ στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε όμως να δώσει περισσότερη… χαρά στους φιλοξενούμενους του Ντούντα. Με τον Καλάθη να μην καταλαβαίνει από κούραση και να κάνει τα πάντα, με τον Ραντούλιτσα να «ταίζεται» και να κάνει «πάρτι» κάτω από τη ρακέτα και τον Γκιστ να βάζει… κερασάκι στην τούρτα, η ελληνική ομάδα έμεινε σε θέση ισχύος και μάλιστα με +8, 74-66. Στο 37’ ο εξαιρετικός απόψε Γιάνκοβιτς (ακόμα και αγωνιζόμενος στο «1») τέλειωσε δια παντός την όποια συζήτηση, ευστοχώντας για τρεις και διαμορφώνοντας το 79-69! Παρά την απέλπιδα προσπάθεια των Σάριτς-Ερτέλ, δεν υπήρχε γυρισμός και δίχως το παραμικρό άγχος στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα, με 83-78.

inner

inner

inner

inner

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 36-35, 64-59, 83-78

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 9, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 7, Ραντούλιτσα 23 (8ρ.), Φελντέιν 10 (5ασίστ), Διαμαντίδης, Γκιστ 11 (8ρ.), Καλάθης 12 (6ασίστ, 5ρ.), Κούζμιτς 2 (3:41' αγωνίστηκε)

Εφές: Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 16, Όσμαν 4, Μπατούκ 2, Σάριτς 18, Κορκμάζ, Γκρέιτζερ 11, Ερτέλ 15, Ντίμπλερ 2, Ντάνστον 6, Ντουβερίογλου 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x