Ευρώπη

Τόμιτς: «Εδώ και 3-4 χρόνια ήμουν έτοιμος να γίνω πρώτος προπονητής»

Ως μία μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε τον Ερυθρό Αστέρα ο Μίλαν Τόμιτς, λέγοντας πως πήρε εύκολα την απόφαση για να αναλάβει τον πάγκο του.

Χαρούμενος και ενθουσιασμένος που ανέλαβε τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα δήλωσε ο Μίλαν Τόμιτς.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή στο επιτελείο του Ολυμπιακού τόνισε πως εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια άρχισε να νιώθει έτοιμος για head coach, προσθέτοντας πως πήρε εύκολα την απόφαση για να πει το «ναι» στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

«Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στο Βελιγράδι, την πόλη που γεννήθηκα, για να συνεχίσω τη δουλειά μου και αυτό τον κύριο Νεμπόισα Τσόβιτς γι’ αυτό. Μετά από 25 χρόνια στην Αθήνα, η ζωή συνεχίζεται και ο Ερυθρός Αστέρας μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό, ποιοτικό και ελκυστικό μπάσκετ. Καλώ τους φιλάθλους να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη μας, γιατί κανείς αντίπαλος δεν νιώθει άνετα όταν παίζει στο γεμάτο γήπεδο», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Μίλαν Τόμιτς κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Για αν τον φοβίζει η πρόκληση του Ερυθρού Αστέρα: «Αν φοβόμουν τις προκλήσεις, θα έμεινα σπίτι μου. Όποιος φοβάται, μένει σπίτι του».

Για τη συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup και την Αδριατική λίγκα: «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το Eurocup. Σίγουρα θα είναι πιο δυνατό σε σχέση με πέρυσι, καθώς συμμετέχουν πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας. Πρώτα θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και μετά τους αντιπάλους. Εάν έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και εμείς και οι φίλαθλοι, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα υπάρξουν δύσκολα παιχνίδια και ταξίδια. Επίσης και η Αδριατική λίγκα θα είναι πιο δυνατή τη νέα σεζόν. Όμως, όσο πιο δύσκολα θα είναι, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει».

Για τον λόγο που ανέλαβε τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου: «Πριν από τρία με τέσσερα χρόνια πιστεύω ότι ήμουν έτοιμος να γίνω πρώτος προπονητής και αυτός ήταν ο στόχος μου. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα. Ένας τεράστιος σύλλογος με πολλούς οπαδούς. Ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x