NBA

Τρέλα στο NBA: Ασύλληπτο συμβόλαιο σε Κόνλεϊ οι Γκρίζλις

Το salary cap των ομάδων εκτοξεύεται φέτος και τα εκατομμύρια φεύγουν... αέρα! Τελευταίο παράδειγμα ο Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος γίνεται βασιλιάς (και παραπάνω) στο Μέμφις με το πιο υψηλό συμβόλαιο ever!

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο μετά την εκτόξευση του salary cap, αλλά είναι διαφορετικό να το φαντάζεσαι από το να το βλέπεις... Οι ομάδες του NBA προσφέρουν αδιανόητα χρήματα σε παίκτες και τελευταίο παράδειγμα είναι ο Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος συμφώνησε με τους Γκρίζλις για νέο πενταετές συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά (κρατηθείτε) 153 εκατ. δολάρια, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του μαγικού κόσμου. Μιλάμε για 30.6 εκατ. τον χρόνο!

Ο 28χρονος γκαρντ ανήκει στις «αρκούδες» από το 2007 και πλέον αναμένεται να... ριζώσει στο Μέμφις και φυσικά να βγάλει άπειρα χρήματα. Πέρσι, ο Κόνλεϊ είχε 15.3 πόντους, 6.1 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά και να χάσει το τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι Γκρίζλις συμφώνησαν με τον Πάρσονς για τετραετές συμβόλαιο έναντι συνολικά 94 εκατ. δολαρίων (23.5 τον χρόνο), ενώ μέχρι τώρα σχεδόν όσοι έχουν βρει ομάδα το έχουν κάνει με ιλιγγιώδη ποσά, δείγμα της... τρέλας που επικρατεί και του πόσο εύκολα «φεύγουν» τα λεφτά από τις ομάδες.

Κάποια από τα παραδείγματα: Ντελαβεντόβα στους Μπακς με 12 εκατ. τον χρόνο, στην ομάδα του Αντετοκούνμπο και ο Τελέτοβιτς με 10 ετησίως, ανανέωσε με τους Μάτζικ ο Φουρνιέ έναντι 17 εκατ. τον χρόνο(!) για την επόμενη πενταετία, 17.5 θα έχει λαμβάνειν για κάθε σεζόν του νέου του συμβολαίου με τους Μπλέιζερς ο Έβαν Τέρνερ, 13 εκατ. θα βγάζει ο Σόλομον Χιλ (!) μετά τη συμφωνία του με τους Πέλικανς, 27.8 εκατ. θα μπαίνουν στα ταμεία του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν από τους Ράπτορς, 25.6 στου Μπράντλεϊ Μπιλ χάρη στο νέο πενταετές συμβόλαιό του με τους Γουίζαρντς, 24 εκατ. θα βγάζει κάθε σεζόν ο Μπατούμ στους Χόρνετς. Παράνοια... Κι ενώ του χρόνου το salary cap θα ανέβει κι άλλο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x