Ελλάδα

«Τρίποντα χαράς» από τα... αστέρια του παρελθόντος!

Οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας και οι παλαίμαχοι του Αττάλου Καματερού πέτυχαν «τρίποντα χαράς» σε μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους με νοητική υστέρηση.

Αύριο στις 21:00 διεξάγεται ο πρώτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, σε έναν αγώνα που κάθε πόντος θα έχει τρομερή σημασία. Ωστόσο, υπάρχουν και ματς στα οποία το μόνο που δεν παίζει ρόλο είναι το αποτέλεσμα!

Ένα τέτοιο ματς διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Καματερού, όπου οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες της τοπικής ομάδας του Αττάλου υποδέχθηκαν τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας. Σκοπός του αγώνα, που τιτλοφορήθηκε ως «Τρίποντα χαράς», η ενίσχυση του ιδρύματος «Θεοτόκος», το οποίο μεριμνεί από το 1963 για την προστασία και την αποκατάσταση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση.

inner

Στο παρκέ βρέθηκαν μεγάλα ονόματα του χώρου όπως ο Δήμος Ντικούδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Γιάννης Γιαννούλης, με την ομάδα των Βετεράνων να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του σπουδαίου Γιάννη Ιωαννίδη.

Ξεχωριστή λάμψη στην βραδιά έδωσε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης και Σταρ Ελλάς 2010, Άννα Πρέλεβιτς, καθώς και η εμφάνιση των cheerleaders της ομάδας του Λαυρίου, "Fires".

inner

Για την ιστορία, οι Βετεράνοι επιβλήθηκαν με 100-70 των παλαιμάχων του Αττάλου, σε ένα ματς στο οποίο νικητής ήταν το μπάσκετ και η αλληλεγγύη.

Στο κοινωνικό πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο πρόεδρος των Βετεράνων, Χρήστος Κωνσταντινίδης, αρχικά από την εκπρόσωπο του ιδρύματος "Θεοτόκος", Ρόη Στάμου, και στην συνέχεια από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκο Σαράντη, με τον τελευταίο να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση, κάτι που έπραξε και η πρόεδρος του Kέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, Αντωνία Τόρρενς . Επίσης, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό ο Γιώργος Σιγάλας και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

«Η αποψινή βραδιά είναι πάρα πολύ όμορφη και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την στήριξή τους» δήλωσε η κα Στάμου, η οποία ανέφερε πως «η ευαισθησία του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και έχουμε κάνει πολλούς φίλους όλα αυτά τα χρόνια. Η ανταπόκριση σε τέτοιου είδους καλέσματα μας κάνει αισιόδοξους».

Παρών στο παρκέ ως αγωνιζόμενος ήταν και ο πρόεδρος του Αττάλου, Βασίλης Σταθόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πρωτοβουλία της ομάδας του: «Προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία όσο μπορούμε. Κάθε δύο χρόνια κάνουμε τέτοιες διοργανώσεις για να βοηθήσουμε ιδρύματα. Ο κόσμος όπως βλέπουμε βοηθά κι αυτός και εμείς ευχόμαστε να υπάρχει συνέχεια σε τέτοιου είδους ενέργειες. Ο Σύλλογος Βετεράνων αποδέχεται για δεύτερη φορά την πρόσκλησή μας, καθώς το 2015 τους είχαμε φιλοξενήσει σε έναν αγώνα για την ενίσχυση του ιδρύματος "Μητέρα"».

Όπως ήταν φυσικό, μετά το πέρας της αναμέτρησης δεκάδες φίλοι του μπάσκετ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Όταν κατάφερε να απελευθερωθεί από τον... κλοιό των φιλάθλων, ο Δήμος Ντικούδης μίλησε για αυτήν την όμορφη μπασκετική βραδιά λέγοντας πως «ήταν ένα πολύ ωραίο event και είμαι χαρούμενος να συμμετέχω σε τέτοιες εκδηλώσεις, είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς. Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την συχνότητα αυτών των εκδηλώσεων και πιστεύω πως μπορούμε να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα».

Τέλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε πως «έχουν αυξηθεί τα τραγικά γεγονότα στην κοινωνία και παράλληλα οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Γιατί αν δεν βοηθήσουμε, ίσως να έρθει η στιγμή που θα θέλουμε εμείς βοήθεια και να μην την λάβουμε. Ότι δίνεις, αυτό θα πάρεις».

Για τις δύο ομάδες αγωνίστηκαν οι:
Άτταλος Καματερού: (Παναγιώτης Γκρίτζαλης) Ζιάγκας Αν., Λαμπρινός, Κολιός, Σταθόπουλος, Καρατζιάς, Ζιάγκας Β., Γραμματικόπουλος, Τσιρώνης, Μαρούσκος Γ., Ντούφας, Μαρούσκος Β., Ματαλιωτάκης, Λιγνός
Βετεράνοι: (Γιάννης Ιωαννίδης): Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Παπανικολάου, Γιαννούλης, Δανιήλ, Καζιάνης, Μολφέτας, Τόλιας, Λογοθέτης, Υφαντής, Κωνσταντινέλης

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x