Ελλάδα

Τρίτος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ξανθόπουλος με 1.200 ασίστ

Ο πλέι-μέικερ του Περιστερίου έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Α1 που έφτασε τις 1.200 ασίστ, μετά τους Διαμαντίδη και Σπανούλη.

Θεωρείται ένας απ΄ τους κορυφαίους πασέρ και οργανωτές των ελληνικών γηπέδων τις τελευταίες δύο δεκαετίες και αυτό επιβεβαιώνεται κι από τους αριθμούς. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έγινε ο τρίτος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που φτάνει τις 1.200 ασίστ, στον σαββατιάτικο αγώνα του Περιστερίου απέναντι στον Πανιώνιο. Τον αριθμό αυτό έχουν ξεπεράσει μόνο οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης.

Δεν ήταν όμως αυτό το μοναδικό επίτευγμα του 35χρονου στον σαββατιάτικο αγώνα. Ο πολύπειρος πλέι-μέικερ έκανε την 405η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε έτσι στην 19η θέση της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας μία μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ, τον Τάκη Κορωναίο.

Η συνεισφορά του Ξανθόπουλου στην εκάστοτε ομάδα του είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και φαίνεται πως η προσφορά του παραμένει ακόμη σε υψηλό επίπεδο. Το Περιστέρι είναι η 9η ομάδα που αγωνίζεται, μετά από Νήαρ Ηστ, Παναθηναϊκό, Παοκ, Πανιώνιο, Πανελλήνιο, Άρη, Άεκ και την ισπανική Ομπραντόριο.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x