Ελλάδα

Τρόμαξε, αλλά δεν ίδρωσε ο Ολυμπιακός

Υπό το βλέμμα του Γιάννη (Αντετοκούνμπο) και παρά την τρομάρα που πήρε με τον Ιωάννη (Παπαπέτρου), ο Ολυμπιακός επικράτησε «σβηστά» 84-54 του Άρη στο ΣΕΦ κάνοντας το 1-0 στα ημιτελικά.

Όχι χωρίς απρόοπτα, αλλά ευτυχώς χωρίς συνέπειες ο Ολυμπιακός επικράτησε 84-54 του Άρη στο ΣΕΦ και έφτασε στο 1-0 στα ημιτελικά των play offs.

Οι «ερυθρόλευκοι» τρόμαξαν από το χτύπημα που δέχτηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στην καρωτίδα, αλλά ο τραυματισμός δεν αποδείχτηκε σοβαρός και οι πρωταθλητές, αν και εμφανώς σκέφτονται ήδη το Final Four, έφτασαν άνετα στη νίκη υπό το βλέμμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο που έγινε… λαϊκό προσκύνημα και τα είπε με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Κορυφαίος ο Παπανικολάου με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 21 λεπτά.

Ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Άρης, που παραδόθηκε άνευ όρων στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας μπροστά και στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη.

Το δεύτερο ματς της σειράς που κρίνεται στις τρεις νίκες θα γίνει το Σάββατο στις 17:00, αλλά το τρίτο θα αργήσει, καθώς θα ακολουθήσει η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final Four.

inner

Το ματς

Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ από τη μια και Κάμινγκς, Σκοτ, Γιάνκοβιτς, Ντραγκίτσεβιτς, Καββαδάς από την άλλη ήταν οι πρώτες πεντάδες του ματς. Το γρήγορο 5-0 του Ολυμπιακού δεν είχε συνέχεια, καθώς οι φιλοξενούμενοι παίζοντας απελευθερωμένα κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με τέσσερις (7-11). Οι «ερυθρόλευκοι» θορυβήθηκαν και με ένα επί μέρους σκορ 10-1 ξέφυγαν με 21-14 δείχνοντας να αποκαθιστούν την τάξη. Το ΣΕΦ «πάγωσε» στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου από τον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου, που έχασε τις αισθήσεις του από ακούσιο χτύπημα στην καρωτίδα. Ευτυχώς ο 23χρονος φόργουορντ συνήλθε γρήγορα και οι συμπαίκτες του δεν έδειξαν να επηρεάζονται για πολύ. Με μπροστάρη τον Παπανικολάου έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, 29-19. Ζάρας και Καββαδάς πρόσφεραν επιθετικές λύσεις στον Άρη, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν καλό ρυθμό στην επίθεση και με τρίποντο του Γκριν έκλεισαν το ημίχρονο με τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, 44-31.

inner

Ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος να… ξεμπερδεύει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Σπανούλης και Μπιρτς έδωσαν από νωρίς τον τόνο και οι πρωταθλητές με αφετηρία πάντα την εξαιρετική τους άμυνα άρχισαν να ξεμακραίνουν φτάνοντας και στο +27 (62-35). Ο Άρης, που πήρε μόλις ένα καλάθι από τον Κάμινγκς και πέντε πόντους από τον Γιάνκοβιτς σε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο, έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει. Ο Δημήτρης Πρίφτης έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Τζάκσον, τον έστειλε στα αποδυτήρια, αλλά ο Αμερικανός σέντερ παρέμεινε στον πάγκο ανενεργός ως το τέλος του αγώνα. Οι δύο προπονητές έχοντας συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα έριξαν στη μάχη τους μικρούς (Τολιόπουλος από τη μια, Φλιώνη-Χρηστίδης από την άλλη) για ένα παιχνίδι που είχε πια εξελιχτεί σε τυπική διαδικασία. Τρία λεπτά πριν το τέλος η διαφορά έφτασε στο υψηλότερο σημείο, 82-47.

Δεκάλεπτα: 21-17, 44-31, 64-38, 84-54.
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x