Ελλάδα

«Τρομερός σουτέρ και ηγέτης ο Γουότερς, θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό»

Σε μία ασφαλή επιλογή κατέληξε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Ντόμινικ Γουότερς, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο βοηθός του Δημήτρη Πρίφτη, που είχε πέρυσι τον Αμερικανό στον Άρη, Σάββας Καμπερίδης.

Τα καλύτερα λόγια είπε για τον Ντόμινικ Γουότερς ο Σάββας Καμπερίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη, που είχε τον Αμερικανό γκαρντ στον Άρη την περσινή σεζόν, δήλωσε πως πρόκειται για έναν παίκτη-ηγέτη, ο οποίος σουτάρει εξαιρετικά από την περιφέρεια.

Επίσης, ο 30χρονος γκαρντ είναι καλός και στη δημιουργία, ενώ στο μόνο που υστερεί σε σχέση με τον Ντάνιελ Χάκετ είναι στο μέγεθος και στην αθλητικότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάββας Καμπερίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για τον Ντόμινικ Γουότερς: «Είναι δεδομένο ότι είχε μία εξαιρετική χρονιά πέρυσι. Πρόκειται για μία ασφαλή επιλογή για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα παιδί με χαρακτηριστικά ηγέτη και έχει στοιχεία που ταιριάζουν στον Ολυμπιακό. Είναι καλός στη δημιουργία πικ εν ρολ, σε έναν βαθμό που μπορεί να αποφορτίζει στον Σπανούλη, που είναι ο κατ’ εξοχήν δημιουργός. Μπορεί να παίξει και μαζί με τον Σπανούλη. Είναι εξαιρετικός σουτέρ μετά από ντρίμπλα και σε αυτόν τον τομέα είναι στους 2-3 καλύτερους στην Ευρώπη. Το δυνατό του σημείο είναι το σουτ από ντρίμπλα δηλαδή. Είναι πικ εν ρολ παίκτης και δημιουργός. Έχει υπομονή να κάνει ντρίμπλα για να δώσει χρόνο στον συμπαίκτη του. Έχει, επίσης, την ικανότητα και την πολυτέλεια να εκτελέσει κατευθείαν. Πέρυσι, ασχοληθήκαμε στο να αρχίσει να σουτάρει τρίποντο και τα ποσοστά τους ήταν πάνω από 50%. Δεν φοβάται να πάρει ευθύνη. Στο πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί».

Για τη διαφορά που έχει με τον Χάκετ: «Αν τον συγκρίνω με τον Χάκετ, δεν έχει το μέγεθός του, ούτε την αθλητικότητά του. Είναι συνεπής αμυντικός, αλλά όχι με τις αμυντικές επιδόσεις του Χάκετ. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι το ίδιο παραγωγικός και σε παιχνίδι τρανζίσιον. Είναι καλύτερος στο μισό γήπεδο και όχι τόσο στο τρέξιμο».

Για το αν θα μπορέσει να παίξει στο πλάι του Σπανούλη: «Τον Σπανούλη το ξέρει όλη η Ευρώπη ότι είναι νικητής, αλλά και ο Γουότερς είναι νικητής. Δεν θέλει να χάνει ούτε στην προπόνηση. Πιστεύω πως θα ανταποκριθεί και στον αμυντικό ρόλο που θα του δοθεί. Στον χρόνο που θα χρησιμοποιηθεί έχει τη δύναμη και αντίληψη για να ανταπεξέλθει. Είπαμε Χάκετ δεν θα είναι, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά. Είναι πολύ καλύτερος σουτέρ από το Χάκετ και καλύτερος πικ εν ρολ πασέρ».

Για τον χαρακτήρα του: «Δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Κόλλησε γρήγορα και βοήθησε στο άριστο κλίμα που είχαμε στην ομάδα. Επίσης, είναι νικητής και ήταν βασικό συστατικό για την επιτυχία της ομάδας πέρυσι. Με τον τρόπο που αντιμετώπιζε την ομάδα και τις προπονήσεις, δεν είχαμε κανένα παράπονο. Το βλέπει σαν μεγάλη ευκαιρία που θα είναι στον Ολυμπιακό».

Για το αν επικοινώνησαν από τον Ολυμπιακό για να μάθουν περισσότερα για τον Αμερικανό γκαρντ: «Νομίζω ότι συζήτησαν με τον κόουτς. Εγώ προσωπικά δεν έχω μιλήσει με κανέναν».

Για τον λόγο που δεν έμεινε στον Άρη: «Υπήρχε διάθεση και από τις δύο πλευρές, αλλά υπήρχαν και κάποιες διαφορές, καθώς ο παίκτης ήθελε να δει και την αγορά. Εμείς είχαμε άλλες σκέψεις και δεν τον κρατήσαμε. Δεν απορρίφθηκε ποτέ από την ομάδα. Από τη στιγμή που εμείς δεν θέλαμε να περιμένουμε και εκείνος ήθελε να δει την αγορά, ήταν αμοιβαίο».

Για το «κόψιμο» του Γουότερς από την Ενισέι, στις ιατρικές εξετάσεις: «Δεν γνωρίζω αν είχε κάτι. Αυτό που βλέπω είναι ότι έπαιξε καλά στην Καντού. Χωρίς να είμαι σίγουρος, η Ενισέι ήθελε έναν Αμερικανό με κοινοτικό διαβατήριο, οπότε μπορεί να έπαιξε ρόλο και αυτό και να επηρέασε την απόφασή της. Στην Καντού έπαιζε πολλά λεπτά και ήταν πολύ παραγωγικός ο Γουότερς πάντως».

Για τον Άρη: «Ο πρώτος μήνας του νέου έτους θα κρίνει την εικόνα της ομάδας, γιατί έχει πολύ δύσκολα και μεγάλα παιχνίδια. Η εικόνα μας είναι καλύτερη. Αυτό οφείλεται στο ότι επέστρεψαν οι τραυματίες, χωρίς να έχουμε προπονηθεί όλοι μαζί ακόμη και επίσης ότι κάποια παιδιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αρχίζουν και προσαρμόζονται και να αποδίδουν αυτά που ζητάει ο κόουτς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x