Ελλάδα

Τσάπας: «Δεν είμαστε… κομήτης»

Τους λόγους για τους οποίους ο Φάρος Κερατσινίου θα πρωταγωνιστήσει φέτος στην Α2 και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Basket League εξήγησε ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Τσάπας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μεταγραφές επιπέδου… Basket League κάνει το φετινό καλοκαίρι ο Φάρος Κερατσινίου και όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 o Βαγγέλης Τσάπας, στόχος της διοίκησης είναι να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Παπαμακάριος, Κακιούζης, Καράμπουλας, Αγγελόπουλος και Λιακόπουλος είναι οι πέντε παίκτες που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής και ο πρόεδρος της ομάδας αποκάλυψε τις συζητήσεις που είχε με τον δεύτερο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τσάπας στην εκπομπή του Βάιου Τσούτσικα

Ελπίζω να έχουμε μία καλή κλήρωση και στο Κύπελλο για να έχουμε περισσότερο κόσμο. Παπαμακάριος, Κακιούζης, Καράμπουλας, Αγγελόπουλος και Λιακόπουλος, αυτές ήταν οι μεγάλες μας μεταγραφές μέχρι στιγμής.

Είναι λίγο αναπάντεχο και αποτελεί έκπληξη για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα. Η προσπάθεια ξεκινάει από το ΕΣΚΑΝΑ το 2009 μέχρι και σήμερα. Ο παίκτης που ήρθε από την Α1 είναι και ο Σωτήρης Κατούφας, ένας παίκτης που μας έφερε ως εδώ τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν είμαστε κομήτης και γίνονται προσθήκες. Το πού μπορεί να φτάσει ο χρόνος θα το δείξει. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που αγαπάει το μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανθρώπους που ασχολούνται, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες η Λιβαδειά, ο Εθνικός Πειραιά και ο Προμηθέας Πατρών που θα είναι πάρα πολύ καλές και όποιος βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα, μπορεί να την πατήσει. Ίσως οι εποχές είναι που κάνουν τα πράγματα να φαίνονται περίεργα.

Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση. Το Ερασιτεχνικό μπάσκετ έχει άλλα προβλήματα από πίσω του. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Το ελληνικό μπάσκετ το παρακολουθούν πάρα πολύ και είναι ευκαιρία για έναν χορηγό. Η αγάπη του κόσμου έχει αυξηθεί και αυτό είναι κάτι που μου είπαν και άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα.

Η ομάδα μας έχει ξεκινήσει από τη Β’ ΕΣΚΑΝΑ και έχει ανέβει πέντε κατηγορίες, με έναν προπονητή. Ο κόσμος είναι όλο και πιο κοντά στην ομάδα. Φέτος θα παίζουμε σε κάθε ματς με πολύ κόσμο. Σάββατο απόγευμα μπορείς να έρθεις με το παιδί σου και να δεις ένα τέτοιου επιπέδου παιχνίδι. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο. Οι ομάδες απευθύνονται σε ένα κοινό και αν δεν βλέπονται, δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Προσωπική μου άποψη είναι οι αγώνες να γίνονται νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, να έρθει ο κόσμος να μας δει. Είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση να παίζεις με πολύ κόσμο. Και για τον χορηγό είναι τέτοια τα δεδομένα και έτσι αναβαθμίζεται το προϊόν. Στο τέλος της περιόδου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα ενδιαφερθεί κάποιο κανάλι. Υπάρχει ένας πυρήνας 7-8 καλών ομάδων και ο κόσμος θα φεύγει χορτασμένος από το θέαμα.

Από τις συζητήσεις που είχαμε με τον Κακιούζη, αισθάνθηκα κάπως. Έφυγα από το γραφείο μου το 2006 και δεν θα ξεχάσω ποτέ τι ένιωσα με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ στην Γ’ ή στη Β’ Εθνική έχουν πολύ καλές επαφές μεταξύ τους. Όποιος έρχεται να μιλήσει μαζί μας, ξέρει πού έρχεται. Δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να κλείσουμε κάποιον από τους παίκτες. Το μεγαλύτερο παράσημο για εμάς είναι να μείνουν στην ομάδα και να μην είναι κάτι περαστικό στην καριέρα τους. Θα ήθελα για αυτά τα παιδιά να είναι κάτι ξεχωριστό στην ζωή τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x