NBA

Τσίλντρες: «Έτσι χάνονται τα λεφτά…» (video)

Ο Τζος Τσίλντρες σε συνέντευξή του μιλά για το πώς ένας παίκτης μπάσκετ μπορεί να χάσει όλα του τα χρήματα…

Παράπονο ο ίδιος δεν έχει… Μπορεί να μην έκανε ποτέ την καριέρα που πολλοί θα περίμεναν, αλλά ο Τζος Τσίλντρες έκανε ένα καλό κομπόδεμα από το μπάσκετ, παίζοντας τέσσερα χρόνια στους Χοκς, δύο στον Ολυμπιακό με απολαβές κοντά στα 7 εκατ. δολάρια ετησίως κι εν συνεχεία με πενταετές συμβόλαιο στους Σανς από τους οποίους αποχώρησε μετά από μια διετία το 2012 κι ακόμη τον πληρώνουν. Πλέον, στα 31 του, ο Αμερικανός φόργουορντ παίζει στην Αυστραλία και μιλά για το πώς μπορεί πολύ εύκολα ένας παίκτης να παρασυρθεί και να χάσει όλα του τα χρήματα.

«Με επέλεξαν στο νούμερο 6 του ντραφτ το 2004 και αυτό σήμαινε τετραετές συμβόλαιο για 11 εκατ. δολάρια. Κάποιοι νομίζουν πως παίρνουν με τη μία αυτό το ποσό, αλλά στην ουσία στην τσέπη σου φτάνουν μόνο τα 5 εκατ. δολάρια, αφού υπάρχει η εφορία, το ποσοστό του μάνατζερ και οι κρατήσεις από το ΝΒΑ. Έτσι αν έχεις ανοιχτεί κι έχεις πάρει ένα σπίτι για σένα, ένα για τη μητέρα σου ή ένα αυτοκίνητο, βλέπεις στην πορεία πως όλα αυτά είναι πολύ πιο ακριβά από ό,τι υπολόγιζες», ανέφερε ο «Τσίλι».

«Το πρόβλημα είναι όταν συναναστρέφεσαι με κάποιους βετεράνους που σε παίρνουν υπό την προστασία τους. Μαθαίνεις σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και επηρεάζεσαι στο να ξοδεύεις τελικά πολύ περισσότερα από όσα κερδίζεις», πρόσθεσε.

Μάλιστα εξιστόρησε ένα περιστατικό, όπου ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Τόνι Ντελκ, του έλεγε να αλλάξει μια παλιά τσάντα που είχε. «Μου έλεγε ‘έλα ρε ρούκι, είσαι παίκτης του ΝΒΑ, δεν μπορείς να κυκλοφορείς με αυτό το παλιοπράγμα’. Έτσι κι εγώ πήγα κι αγόρασα μια ακριβή τσάντα», ανέφερε.

Πάντως ξεκαθάρισε πως «… αν κάποιες τέτοιες αγορές και έπεσα σε αυτή την παγίδα, κατάφερα να κρατήσω τα έξοδά μου σε έναν έλεγχο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x