Ελλάδα

Υπερηχητικός και... μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός!

Με Καλάθη-Γκιστ να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με… στιλ του Προμηθέα Πατρών, 96-64 και πλέον είναι μόνος πρώτος στην κορυφή. Φοβερό πράσινο σερί 23-0 στην 4η περίοδο.

Πράσινη βάφτηκε η «μονομαχία» των (μέχρι πρότινος) δύο αήττητων της Α1. Ο Παναθηναϊκός ήταν ορεξάτος στο ΟΑΚΑ και επικρατώντας με το εντυπωσιακό 96-64 του Προμηθέα Πατρών, έκανε το 4x4 στο ελληνικό πρωτάθλημα, την ώρα που οι Πατρινοί υπέστησαν την πρώτη τους –αναμενόμενη- ήττα.

Ο Γκιστ… πέταγε φωτιές και σταμάτησε στους 19 πόντους, ο Καλάθης πρόσθεσε 14 με 10 ασίστ, ενώ ο Ρίβερς έβαλε 14. Πλουραλισμός για το τριφύλλι στην επίθεση, που μοίρασε συνολικά 30 ασίστ και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν στο… κάτι παραπάνω. Μοναδική παραφωνία για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ το τρίτο δεκάλεπτο, όπου έκαναν πολλά λάθη σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ να είναι 20-11 υπέρ των Πατρινών! Το παιχνίδι έκλεισε με εκκωφαντικό τρόπο για τον Εξάστερο, καθώς στη τελευταία περίοδο έτρεξε σερί… 23-0 και ουσιαστικά έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα με «κρότο».

Την προσεχή Πέμπτη ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Μπασκόνια, ενώ ακολουθεί ο νοκ-άουτ ημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ, την Κυριακή. Από πλευράς ηττημένων, που δεν είχαν στη διάθεσή τους τον τραυματία Ρέλεφορντ, 19 πόντους σημείωσε ο Μιλόσεβιτς, 11 ο Φαγιέ και 10 ο Χολ.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 54-32, 65-52, 96-64

inner
inner

Το ματς

Με… ηγέτες τους Σίνγκλετον-Λεκαβίτσιους ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε… αγριεμένος στην εκκίνηση του αγώνα και «χτυπώντας» στην αδυναμία του Προμηθέα να βρει το δρόμο προς το καλάθι, προηγήθηκε 11-0 και 14-1. Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν λύσεις επιθετικά, ωστόσο το προαναφερθέν δίδυμο του Εξάστερου έμοιαζε ανίκητο, είχε μόνιμα «απαντήσεις» και οδηγούσαν την ομάδα τους στο… άνετο 24-11. Η είσοδος του Μιλόσεβιτς «ξύπνησε» για τα καλά τον Προμηθέα, που κατάφερε να κλείσει τη διαφορά του δεκαλέπτου σε μονοψήφια επίπεδα (29-22), την ώρα βέβαια που ο Γκιστ είχε αρχίσει να ζεσταίνεται για τα καλά…

Καλάθης και Ρίβερς πήραν τη σκυτάλη και οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπορεί να έχανε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, αλλά δεν κόστιζαν, με την ομάδα του Γιατρά να είναι εξωφρενικά άστοχη. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι δύο άσοι του τριφυλλιού έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους προκειμένου ο Εξάστερος να… εξαφανιστεί και να φτάσει στο +17, 45-28, με τον Προμηθέα να έχει μόλις έξι πόντους σε ισάριθμα λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Οι πρωταθλητές δεν άφηναν… δευτερόλεπτο το πόδι από το γκάζι, με τους Παππά-Γκιστ-Αντετοκούνμπο να προσθέτουν τις δικές τους «πινελιές» για το άνετο 54-32 του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ήταν και η μεγάλη παραφωνία του αποψινού Παναθηναϊκού και η οποία σίγουρα θα νευρίασε τον Πασκουάλ! Οι πράσινοι επέστρεψαν στο παρκέ με πεντάδα τους Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον, Όγκαστ, όμως δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό με τίποτα, έκαναν λάθη, ήταν άστοχοι, ήταν soft στην άμυνα και έδιναν δικαιώματα στον προπονητή τους για φωνές! Φυσιολογικά, λοιπόν, ο Προμηθέας έτρεξε επιμέρους σκορ 9-0 και μείωσε σε 54-41, με τον Παναθηναϊκό να μένει άποντος για 4’. Ο κόουτς του Εξάστερου πέρασε άρον-άρον στο ματς τους Καλάθη, Ρίβερς, Παππά, Γκιστ για να βρει λύσεις και τις βρήκε, διατηρώντας τουλάχιστον μία «σταθερή» διαφορά παρά τα κέφια του Μιλόσεβιτς (61-47). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ρίξουν εκ τη διαφορά τη διαφορά κάτω από τους δέκα (65-52), αλλά ένα 4-0 από τους Καλάθη-Γκιστ διαμόρφωσαν το 66-52 στο 30’.

Τελευταία φορά που… είδε τον Παναθηναϊκό ο Προμηθέας ήταν στο 32’ με το 71-60 του ΟΑΚΑ. Τι έγινε από ‘κει και πέρα; Οι πράσινοι έτρεξαν ένα… τρελό 23-0 και διασκέδασαν για τα καλά τις εντυπώσεις, φτάνοντας στο 94-60! Ο Καλάθης εκτελούσε και δημιουργούσε, ο Γκιστ τελείωνε τις φάσεις κοντά στη ρακέτα, ο Ρίβερς έκανε τη… δουλειά του και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν τον φρενήρη ρυθμό, με τον Προμηθέα να εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια και να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του τριφυλλιού που μάσαγε σίδερα! Τυπική διαδικασία, προφανώς, τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Όγκαστ να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι και να διαμορφώνει το… εντυπωσιακό 96-64, με το επιμέρους σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο να «γράφει» 31-12.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x