Ευρώπη

Υπέρμαχοι του νέου καλενταριού της FIBA οι Ευρωπαίοι παίκτες

Υπέρ του νέου καλενταριού της FIBA, που δίνει δικαίωμα για ένα ελεύθερο καλοκαίρι ανά τετραετία, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι παίκτες. Διαβάστε τι είπαν Σενγκέλια, Σανικίτζε, Χάκετ, Ντατόμε και Γιόβιτς.

Σαφή θέση υπέρ νέου καλενταριού της FIBA, που δίνει δικαίωμα για (τουλάχιστον) ένα ελεύθερο καλοκαίρι ανά τετραετία, με τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ ανά τέσσερα χρόνια και με μικρότερο χρόνο για προετοιμασία, πήραν ορισμένοι κορυφαίοι παίκτες της Ευρώπης.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ, χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Τζίτζι Ντατόμε: «Eίναι καλό να μην παίζουμε κάθε καλοκαίρι και αν ήταν δύο τα ελεύθερα καλοκαίρια θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ο Ντατόμε παίζει 17 συνεχόμενα καλοκαίρια. Είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψουμε στο κορμί μας, να βελτιωθούμε ατομικά, να ξεκουράσουμε το κορμί μας και φυσικά το μυαλό μας. Είναι λίγο καλύτερα. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να κάνω προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό».

Ο ίδιος ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε είπε: «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Εγώ παίζω 17 χρόνια συνεχόμενα κι ένα καλοκαίρι ελευθερο. Θα έλεγα ότι είναι μία κίνηση που μου αρέσει διότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικός για όλους τους παίκτες».

Ο Γεωργιανός άσος της Μπασκόνια, Τορνίκε Σενγκέλια, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ειναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη, όχι μόνο να ξεκουράζεται, αλλά να εργάζεται πάνω στο κορμί του. Κάθε παίκτης κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κάθε παίκτης συνεργάζεται με διαφορετικό τιμ. Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις μόνος σου, να βελτιώσεις το σώμα σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσεις. Μου αρέσει πολύ ιδέα ενός ελεύθερου καλοκαιριού. Ολοι ενδιαφέρονται για τους παίκτες, διότι οι παίκτες κάνουν τα πρωταθλήματα».

Από την πλευρά του, ο πρώην άσος του Άρη, Βίκτορ Σανικίτζε, έκανε ακόμα μία πρόταση για να γίνουν τα πράγματα ακόμη καλύτερα: «Είναι πολύ καλό το νέο πρότζεκτ. Οταν είσαι επαγγελματίας δουλεύεις μόνος σου έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Αν μας αφήσουν λίγο διάστημα ξεκούρασης μετά και τις μεγάλες διοργανώσεις, πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, θα είναι τέλειο. Θα μας βοηθήσει πολύ ως παίκτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση διότι σίγουρα οι παίκτες έχουν ανάγκη για ξεκούραση».

Ο Στέφαν Γιόβιτς, από τη μεριά του ήταν ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μία σωστή απόφαση που βοηθάει τους παίκτες. Ολοι χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης. H FIBA είναι στο σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x