Euroleague

Υπέταξε τη Ρεάλ η Γαλατάσαραϊ!

Αυτό κι ήταν έκπληξη…. Αν και η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε από το -18, εντούτοις η ουραγός Γαλατάσαραϊ ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 87-84!

Σε… εντελώς εκτός προγράμματος γκέλα υπέπεσε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Πόλη, εξέλιξη που θέτει σε κίνδυνο την πρωτιά της κανονικής διάρκειας!

Αν και η βασίλισσα επέστρεψε από το -18 (73-55), εντούτοις στο τέλος έχυσε την καρδάρα με τη γάλα, με την απίστευτη και ψυχωμένη Γαλατάσαραϊ να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη με σκορ 87-84.

Κάπως έτσι, οι Μαδριλένοι υποχώρησαν στο 18-6 και αν αύριο η ΤΣΣΚΑ νικήσει την Μπαρτσελόνα, τότε τους πιάνει στην κορυφή. «Ξεκόλλησε» από τον πάτο της Ευρωλίγκας η «τσιμπόμ», η οποία ανέβηκε στο 8-16.

Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ο Ντέι με 20 πόντους (και δύο κρίσιμες βολές στο τέλος), 17 είχε ο killer Ντίμπλερ με 5/5 τρίποντα, 12 ο Μίτσοφ αλλά με 4/15 σουτ, ενώ 9 ασίστ μοίρασε ο «εγκεφαλικός» Γκιουλέρ. Καθοριστικός στο φινάλε και ο Τάιους, που τελείωσε το ματς με 10 πόντους. Από πλευράς ηττημένων 16 πόντους σημείωσε ο Ράντολφ, 13 ο Ντόντσιτς με 8 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ, στους 10 έμεινε ο Γιουλ που δεν έπαιξε πολύ και λίγο πριν τη λήξη αστόχησε σε βολές.

Το ματς

Μόνο με τρίποντα έβαζε καλάθια στα πρώτα λεπτά η Γαλατάσαραϊ, η οποία με 4/4 από τα 6,75 ισοφάρισε σε 12-12 τη Ρεάλ και δεν επέτρεψε στον Γιουλ να χαρεί το επιθετικό ρεσιτάλ του. Οι παίκτες του Λάσο έπαιζαν, ως συνήθως, άμυνα με τα μάτια και η τσιμπόμ που ήταν ιδιαίτερα εύστοχη, προσπέρασε με 18-12. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, το τέμπο ήταν τρελό και παρά τις προσπάθειες των Ντόντσιτς-Ράντολφ, οι Τούρκοι όχι μόνο διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά έκλεισαν την περίοδο στο +5, 25-20.

Μετά από ώρα, η Ρεάλ μείωσε σε απόσταση… αναπνοής (32-31), ενώ με το τρίποντο του Κάρολ πέρασε μπροστά μέσα στην Πόλη με 33-34. Τα καλάθια διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με τον Ντίμπλερ να ζεσταίνεται και να αποτελεί στην επιθετική σταθερά της Γαλατά στην επίθεση. Χάρη σε αυτόν, ουσιαστικά, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια στο +3 (49-46) έχοντας βάλει δύσκολα στους Ισπανούς.

Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσε στην τρίτη περίοδο η Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν είχε ούτε έναν παίκτη να την… σηκώσει πάνω, την ώρα που η Γαλατά έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ! Και με τους αφιονισμένους Ντέι-Πλάις, η διαφορά όχι μόνο πήγε σε διψήφια επίπεδα, αλλά έφτασε και στο +15 (65-50) στο 26’, με το επιμέρους σκορ ως εκείνη τη στιγμή να είναι 17-4. Δια χειρός Ντίμπλερ, μάλιστα, οι Τούρκοι πήγαν και στο +18 (73-55) ξεσηκώνοντας για τα καλά τον κόσμο τους, απέναντι σε μία υπό διάλυση βασίλισσα. Πάντως, στην εκπνοή της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… γυρίσουν το διακόπτη. Το απίστευτο τρίποντο του Ντόντσιτς με ταμπλό και από τα 12 μέτρα, διαμόρφωσε το 73-60 και σήμανε την αντεπίθεση στη συνέχεια!

Με έναν εκπληκτικό Ράντολφ και με «κολώνες» τους Ντόντσιτς-Χάντερ-Κάρολ, η Ρεάλ όχι μόνο έβγαλε αντίδραση, αλλά μετέτρεψε το εις βάρος της 80-70 σε 80-84 και έδειξε πως «ξυπνά» την κατάλληλη στιγμή! Και πάνω που κάποιος θα περίμενε την κατάρρευση της Γαλατάσαραϊ και το… περαιτέρω ξέσπασμα των Μαδριλένων, έγινε το αντίθετο! Το πέμπτο εύστοχο τρίποντο του Ντίμπλερ, κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, ενώ στα 48’’ πριν τη λήξη ο Τάιους έβαλε μπροστά την Γαλατά, 85-84. Στη συνέχεια ο Ράντολφ έκανε κρίσιμο λάθος και έκανε… δώρο την κατοχή, ενώ 11’ πριν το φινάλε ο Ντέι αποδείχθηκε ψυχραιμότατος και με 2/2 βολές, έγραψε το 87-84. Ο Γιουλ πήγε στη γραμμή, έχασε τη πρώτη και… αναγκαστικά μετά έχασε και τη δεύτερη. Μπορεί ο Ντόντσιτς να πήρε το ριμπάουντ, μπορεί να σούταρε από τα 6,75 για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά δεν βρήκε στόχο και το 87-84 δεν άλλαξε.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 49-46, 73-60, 87-84

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x