Ελλάδα

Ώρα ανακοινώσεων στην Εθνική

Ίσως κι εντός της ημέρας η ανακοίνωση προπονητή για την Εθνική. Προ των πυλών ο Κώστας Μίσσας, άμεσα οι κλήσεις των διεθνών. Το πρόγραμμα των φιλικών.

Πιθανότατα μέσα στη μέρα θα κλείσει οριστικά το θέμα προπονητή για την Εθνική εν όψει του Ευρωμπάσκετ (31/8-17/9).

Όλα δείχνουν πως το χρίσμα θα πάρει ο Κώστας Μίσσας, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον επί σειρά ετών συνεργάτη του στις «μικρές» εθνικές ομάδες αλλά και στην Εθνική Γυναικών, Τζώρτζη Δικαιουλάκο, αλλά και τον Μιχάλη Κακιούζη.

Η επισημοποίηση της συμφωνίας δεν αποκλείεται να γίνει το μεσημέρι, μετά το ΔΣ της ομοσπονδίας, το οποίο γίνεται και για την ανάδειξη νέου ταμία (μετά το θάνατο του Δημήτρη Μπασούρη).

Οι κλήσεις των παικτών για την προετοιμασία, που θα αρχίσει κοντά στις 25 Ιουλίου, αναμένονται άμεσα, αν και ούτως ή άλλως επαφές μαζί τους έχουν γίνει εδώ και καιρό και με εξαίρεση το ερωτηματικό που υπάρχει για την παρουσία του Κώστα Κουφού και του Τάιλερ Ντόρσεϊ (λόγω του συμβολαίου που υπέγραψε με τους Χοκς) δεν υπάρχουν προβλήματα.

Σίγουροι στις κλήσεις θεωρούνται οι Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παππάς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Γ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μπουρούσης, Παπαγιάννης και Μπόγρης, ενώ ίσως εμφανιστεί με το εθνόσημο και ο Περπέρογλου. Δεν αποκλείεται να κληθούν και κάποιοι νεαροί παίκτες ως συμπληρωματικοί για την προετοιμασία.

Η Εθνική θα παίξει αρκετά φιλικά. Στις 7-8 Αυγούστου θα λάβει μέρος σε τουρνουά στην Πάτρα με Ουκρανία, Αγγλία και Ρουμανία, στις 11-12 του μήνα θα παίξει σε τουρνουά στο Βελιγράδι με Σερβία και Μαυροβούνιο, στις 18-19 Αυγούστου υπάρχουν δύο φιλικά με την Αγγλία στο Λονδίνο και η προετοιμασία ολοκληρώνεται 23-25 Αυγούστου με το «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ και τη συμμετοχή Γεωργίας, Ιταλίας και Σερβίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x