Ελλάδα

Χάκετ: «Αγαπώ τον Σπανούλη»

Ο Χάκετ εξέφρασε την εκτίμησή του για τον Σπανούλη μιλώντας στον ιταλικό Τύπο, αλλά και το θαυμασμό του για την Ελλάδα και τον τρόπο που οι φίλαθλοι αγαπούν το μπάσκετ. Η αποκάλυψη για Μπαρνιάνι.

Λατρεύει τον Βασίλη Σπανούλη και δεν το κρύβει ο Ντάνιελ Χάκετ. Μιλώντας στην Gazzetta Dello Sport ο Ιταλός γκαρντ δήλωσε ενθουσιασμένος με όσα έζησε την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και εντυπωσιασμένος από την Ελλάδα και τον τρόπο που ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ. Αποκάλυψε, δε, πως ο Αντρέα Μπαρνιάνι τον είχε ρωτήσει κάποια πράγματα για τη χώρα, προφανώς όταν είχε κυκλοφορήσει το σενάριο περί ενδιαφέροντος για τον Ιταλό πρώην ΝΒΑερ.

Αναλυτικά, ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε για:

-την αποχώρησή του από την Ιταλία και τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό: «Πριν από ένα χρόνο αποχαιρέτησα την Αρμάνι Μιλάνο, συνειδητοποιώντας ότι ο κύκλος μου στην ομάδα έκλεισε. Στην Ιταλία κατέκτησα τα πάντα! Ήταν καιρός, λοιπόν, να ψάξω για νέες προκλήσεις. Είτε στο ΝΒΑ, είτε στην Ευρώπη. Έτσι, λοιπόν, μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία του Ολυμπιακού, μιας ομάδας κορυφαίου επιπέδου στην Ευρώπη».

-την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Πίστευα ότι θα τα πάω καλά και η αλήθεια είναι ότι κατακτήσαμε αμέσως το πρωτάθλημα! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο. Βίωσα ένα πολύ δυνατό συναίσθημα σε ένα περιβάλλον και σε μια χώρα όπου το μπάσκετ είναι θρησκεία! Το γεγονός ότι κατέκτησα τον τίτλο και πανηγυρίσαμε μαζί με 20.000 τρελούς οπαδούς μας είναι κάτι που μπορώ να συγκρίνω μόνο με το πρώτο μου πρωτάθλημα με τη Σιένα».

-την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι τρέλα! Οι οπαδοί κρατάνε καπνογόνα και βεγγαλικά ενώ παίζεις όμως είναι... φυσιολογικό. Έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα και μου έδωσαν να καταλάβω από τη αρχή πως όταν κερδίζεις εκτός έδρας, πρέπει να πηγαίνεις αμέσως στα αποδυτήρια».

-τη συνεργασία με τον Σπανούλη: «Ο Σπανούλης ήταν τεράστια βοήθεια! Οι συμβουλές του έχουν μεγάλη αξία. Είναι πραγματικός οικογενειάρχης και, πάνω απ' όλα, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Γνωρίζω ότι έχει πει κάποια καλά πράγματα για μένα! Τον αγαπάω».

-την προοπτική του ΝΒΑ: «Το ΝΒΑ είναι ένα όνειρο, όχι μόνο στο δικό μου μυαλό, αλλά σε οποιονδήποτε ασχολείται με το μπάσκετ! Παρ' όλα αυτά, στον Πειραιά νιώθω καλά και το μόνο που ξέρω είναι ότι θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερη πορεία στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε να το πετύχουμε».

-τη φθίνουσα πορεία των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη: «Σύμφωνοι, το μπάτζετ είναι ίσως ένα πρόβλημα, όμως μετράει πολύ το γεγονός ότι δεν υπάρχουν Ιταλοί παίκτες για να αγωνιστούν στο πιο υψηλό επίπεδο! Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός διαθέτει νεαρούς Έλληνες παίκτες ενώ και ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν πολύ καλό πυρήνα παικτών που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Πρέπει να τους βοηθήσεις να αναπτυχθούν».

-το τι του λείπει από την Ιταλία: «Σίγουρα το Πέζαρο όμως και η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη! Η ζωή είναι υπέροχη εδώ! Ο Μπαρνιάνι με ρώτησε για την Αθήνα και το φαγητό εδώ».

-τη συμμετοχή με την Ιταλία στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς την Ιταλία. Το να φοράς τα μπλε είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο! Στο παρελθόν έκανα ένα λάθος (σ.σ. αποχώρησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας) όμως έμαθα και ωρίμασα. Όλοι μας θέλουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είναι εύκολο όμως το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας θα μας βοηθήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x