Ελλάδα

Χαλπερίν: «Υπέροχα τα χρόνια στον Ολυμπιακό, δύσκολη απόφαση η απόσυρση»

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και την ανάληψη πόστου στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, ο Γιοτάμ Χαλπερίν, μίλησε στο sportfm.gr για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και όχι μόνο.

Στο τριετές πέρασμά του από την Ελλάδα, απέκτησε πολλές συμπάθειες για το στυλ παιχνιδιού του αλλά και τον πράο χαρακτήρα του και συνέδεσε το όνομά του με την επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους και τα Final Four της Ευρωλίγκας. Επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη το 2008, ο Γιοτάμ Χαλπερίν κατέκτησε δύο κύπελλα και συμμετείχε σε ισάριθμες προκρίσεις στην τελική τετράδα της κορυφαίας διοργάνωσης στο Βερολίνο και στο Παρίσι το 2009 και το 2010 αντίστοιχα.

Ο Ισραηλινός γκαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης σε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Μπάγερν Μονάχου και Χάποελ Ιερουσαλήμ και ήταν επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ, αποφάσισε πριν λίγες ημέρες να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στα 34 του χρόνια και έχει αναλάβει sports director στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το sportfm.gr τον συνάντησε στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ όπου συμμετείχε η ομάδα του και δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του…

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα

-Πόσο διαφορετικό, είναι να βλέπεις το παιχνίδι πλάι στις γραμμές του παρκέ και όχι μέσα από αυτές;

«Είναι πράγματι πολύ περίεργο και δύσκολο στην αρχή να το συνειδητοποιήσεις. Ομολογώ πως αμφιταλαντεύτηκα πολύ μέχρι να αποφασίσω να σταματήσω το μπάσκετ και ήδη μου λείπει αρκετά το να παίζω. Όμως τα έβαλα κάτω, υπολόγισα τι θα είναι καλύτερο για μένα και σε συνδυασμό με κάποιους μικροτραυματισμούς που είχα, είπα “φτάνει”».

-Δεν έμεινες όμως παρά μόνο μερικές… ώρες μακριά από το μπάσκετ. Εργάζεσαι πλέον στην Χάποελ ως Sports director…

«Ήταν μία πρόκληση για μένα να αναλάβω αυτή τη θέση. Στην ομάδα μάλιστα που ολοκλήρωσα την καριέρα μου, με εκτίμησε και την εκτίμησα πολύ. Είναι ένας νέος ορίζοντας για μένα και δε σου κρύβω πως με χαροποιεί που θα ταξιδεύω για αγώνες, θα είμαι στα αποδυτήρια και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό που… λατρεύω».

-Τι θυμάσαι από το πέρασμά σου στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα;

«Ήταν τρία πραγματικά πολύ όμορφα χρόνια. Η χώρα σας έχει αρκετές ομοιότητες με το Ισραήλ στη «ζεστασιά» του κόσμου, στην διασκέδαση, το φαγητό και ομολογώ πως πέρασα καλά στον Ολυμπιακό και θα μου μείνουν όλα αξέχαστα. Αυτές τις ημέρες στην Κρήτη είδα γνωστούς και φίλους. Θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει περισσότερα σε επίπεδο τίτλων γιατί η ομάδα είχε πολύ ταλέντο και εξαιρετική οργάνωση».

-Γενικότερα φεύγεις “γεμάτος” από το μπάσκετ; Έκανες αυτά που είχες ονειρευτεί όταν άρχισες να ασχολείσαι μικρό παιδάκι;

«Ασφαλώς και φεύγω “γεμάτος” και με το παραπάνω. Μπορώ να σου πως όταν άρχισα να ασχολούμαι στα παιδικά μου χρόνια, ούτε καν είχα φανταστεί όλο αυτό. Έβγαλα χρήματα και μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου, έπαιξα σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, στην Εθνική ομάδα, απεκόμισα πολλές εμπειρίες ζωής, έκανα φίλους και κατέκτησα τίτλους. Δε μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο».

-Η Χάποελ δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό και έδειξε καλά στοιχεία παρά την τέταρτη θέση που πήρε…

«Έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ φέτος, αλλά η διοίκηση έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα για να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παίζει σκληρά. Με γνώμονα την αθλητικότητα και το ταλέντο, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Έχουμε υψηλές βλέψεις για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσουμε και την ΑΕΚ. Χαίρομαι που θα επιστρέψω έστω και για λίγες ημέρες στην Ελλάδα».

-Πέρυσι είχες συμπαίκτη τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος αποχώρησε για τον Ερυθρό Αστέρα, όπου πρώτος προπονητής είναι ένας πρώην δικός σου προπονητής, ο Μίλαν Τόμιτς…

«Ο Στράτος είναι πραγματικά εξαιρετικός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Έκανε πολύ καλή σεζόν πέρυσι και πρωταγωνίστησε στην ομάδα, αλλά πάνω απ’ όλα μας έμεινε ο χαρακτήρας του. Πιστεύω πως θα τα πάει καλά και στον Ερυθρό Αστέρα αν η ομάδα καταφέρει να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια. Όσο για τον Μίλαν, είναι πλέον πολύ έμπειρος και είχε έρθει η ώρα να περάσει από βοηθός στο στάδιο και τις ευθύνες του πρώτου προπονητή».

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x