Ευρώπη

Χάνγκα: «Δεν θα βοηθήσω την Ουγγαρία στα προκριματικά»

Χωρίς τον Άνταμ Χάνγκα θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας στα προκριματικά του παγκοσμίου του Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Απών από τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας θα είναι ο Άνταμ Χάνγκα. Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε πως δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στα «παράθυρα» της FIBA, με τα οποία δεν συμφωνεί κιόλας.

«Το καλοκαίρι ήταν εκπληκτικό. Η εθνική ομάδα είναι διαφορετική, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Παίζεις για την αγάπη που έχεις για το μπάσκετ και τη χώρα σου», δήλωσε αρχικά ο Άνταμ Χάνγκα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero» και πρόσθεσε αναφερόμενος στα «παράθυρα» της FIBA στα μέσα της σεζόν:

«Προσωπικά, για μένα αυτό είναι κακό, καθώς μπορεί να μέτρησα τις τελευταίες συμμετοχές με τη χώρα μου. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν μπορώ να παίξω και αυτό ενδεχομένως να κοστίσει την πρόκριση. Για τις μικρές χώρες, το θέμα είναι περίπλοκο. Για την Ισπανία θα είναι πιο εύκολο, καθώς διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες».

Για να καταλήξει ο Ούγγρος φόργουορντ, συντασσόμενος απόλυτα με τις απόψεις του Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος είναι κατά των προκριματικών της FIBA μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου: «Είπε ότι κανείς παίκτης ή προπονητής δεν ερωτήθηκε για την απόφαση. Και αυτό είναι λάθος. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι, να παραπονεθούμε κατά κάποιον τρόπο. Αλλά, αυτές που το ξεκίνησαν είναι οι μεγάλες χώρες, όχι η Ουγγαρία. Ο κόσμος ρωτάει ποιες είναι αυτές, αλλά είναι μία καλή ερώτηση: Πρέπει να γίνει κάτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x