Ελλάδα

Χαραλαμπόπουλος: «Πάμε να το πάρουμε»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλάει στο sportfm.gr για τους τελικούς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα του για να φτάσει στην κορυφή.

Του Διονύση Δεσύλλα

Οι «αιώνιοι» μετά και τη χθεσινή νίκη – πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Αρη μπήκαν σε ρυθμούς τελικών της basket league και από σήμερα μετρούν, πια, αντίστροφα για το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλάει στο sportfm.gr για τα μεγάλα ματς που έρχονται, αναφέρεται στη… μεταμόρφωση που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας παιχνίδια και καλεί τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει, έχοντας κόσμια συμπεριφορά, στο ΟΑΚΑ. Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» εξηγεί, επίσης, τι χρειάζεται να βελτιώσουν οι «πράσινοι» για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Αναλυτικά:

-Βασίλη, τι άλλαξε στο ΟΑΚΑ, σε σχέση με τα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε αυτή τη νίκη – πρόκριση;

«Ημασταν σαφώς καλύτεροι απ’ ότι στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεντρωμένοι θα έλεγα και προσηλωμένοι στον στόχο μας. Παίξαμε σε καλό επίπεδο στα περισσότερα λεπτά και φτάσαμε στη νίκη. Σίγουρα χρειάζεται να διορθώσουμε αρκετά πράγματα ενόψει των τελικών, αλλά αυτά θα τα δούμε από εδώ και στο εξής στις προπονήσεις».

-Είχατε περισσότερη ενέργεια στο τελευταίο ματς; Πως το εξηγείς;

«Τα πράγματα δεν πήγαν καλά στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό πέρασε. Συμβαίνει πολλές φορές στο μπάσκετ σε τέτοια παιχνίδια. Δεν μπορείς να είσαι το ίδιο καλός, πάντα, σε όλη τη σειρά. Παίζουν πολλά ρόλο. Η μέρα που θα βρεθείς, ο αντίπαλος, η κούραση. Πάρα πολλά. Σημασία εχει ότι νικήσαμε και είμαστε στον τελικό. Τώρα πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

-Για μια ακόμη φορά, πάντως, παρουσιάστηκε το γνωστό… σύμπτωμα του Παναθηναϊκού. Άλλη απόδοση εκτός έδρας, άλλη στο ΟΑΚΑ…

«Δεν είναι μυστικό ότι στην έδρα μας παίζουμε καλύτερα. Θες ότι έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, θες ότι εδώ είναι το σπίτι μας, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καλύτερα για εμάς και καλύτερα για τους αντιπάλους μας. Ετσι θα είναι και στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, με τον κόσμο να αποτελεί τον 6ο μας παίκτη, όπως λένε. Όμως, αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αυτή τη φορά θα πρέπει να δείξουμε και πράγματα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα πρέπει να μεταμορφωθούμε, θα έλεγα. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε».

-Τι χρειάζεστε στους τελικούς για να φτάσετε στον στόχο σας;

«Ο Παναθηναϊκός ξέρει από τέτοια παιχνίδια. Ξέρει από τελικούς και τι πρέπει να κάνει. Αυτές τις μέρες θα δουλέψουμε με τον κόουτς, θα τα βάλουμε κάτω και θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στους τελικούς, αρχής γενομένης από το πρώτο παιχνίδι την Πέμπτη. Πρέπει να είμαστε καλοί στο ΣΕΦ, να έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και να παίξουμε με πάθος και ένταση. Δουλειά, προσήλωση στον στόχο μας και θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς, όπως σου είπα, πάμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν κοιτάμε κάτι διαφορετικό».

-Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, ενόψει των τελικών;

«Το ξέρουν κι αυτοί, το ξέρουν και οι αντίπαλοί μας ότι ο κόσμος μας είναι μια… εξτρά δύναμη για εμάς. Τους θέλουμε κοντά μας στους τελικούς, με φωνή και κόσμια συμπεριφορά. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε χαρά. Το οφείλουμε και σε αυτούς το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x