Ελλάδα

Χαραλαμπόπουλος: «Τώρα πάμε για το χρυσό»

Η όρεξη άνοιξε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Γιώργος Παπαγιάννης και τα άλλα παιδιά της Εθνικής Εφήβων δήλωσαν πως μετά την πρόκριση επί της Γαλλίας θέλουν το χρυσό.

Τώρα άνοιξε η όρεξη για χρυσό. Τα παιδιά της Εθνικής Εφήβων έκαναν ξεκάθαρα λόγο για την κορυφή της Ευρώπης μετά το θρίαμβο επί της Γαλλίας στα προημιτελικά.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που έκανε τριπλ-νταμπλ, είπε: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, ήμασταν πολύ σκληροί στην άμυνα και αξίζαμε την πρόκριση. Δεν σταματάμε εδώ, θέλουμε άλλες δύο νίκες για να πάρουμε το χρυσό. Τα στατιστικά δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, αν δεν ήταν τα άλλα παιδιά δεν θα έκανα τριπλ νταμπλ. Δεν μετρά αυτό, μετρά η νίκη της ομάδας. Θέλαμε τη νίκη, θέλαμε το χρυσό και γι’ αυτό δουλεύουμε τόσο καιρό. Όλος ο κόσμος περιμένει ένα μετάλλιο και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε. Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, θα πρέπει να παίξουμε ξανά τη δική μας άμυνα, να μην κάνουμε χαζά λάθη κι έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης συμφώνησε με τον συμπαίκτη του: «Αυτό το χρυσό το κυνηγάμε τρία χρόνια τώρα. Πάμε πάντα στα ημιτελικά και χάνουμε εκεί. Θέλουμε πάρα πολύ το χρυσό, γιατί είναι η τελευταία μας ευκαιρία, μιας και οι Νέοι έπεσαν κατηγορία φέτος».

Ο Νίκος Δίπλαρος ανέφερε: «Όλα τα παιδιά βοηθάνε. Ο κόουτς με εμπιστεύτηκε, μπήκα μέσα, προσπάθησα και πιστεύω πως βοήθησα αρκετά. Η ήττα από τη Λιθουανία στην πρώτη φάση μάς είχε πονέσει. Αυτή τη φορά θα μπούμε πιο δυνατά, δεν θα δώσουμε περιθώρια και θα πάμε για τη νίκη».

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς είπε: «Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Δείξαμε πραγματική ομάδα. Με την Εθνική πρέπει να δίνουμε την καρδιά μας κι αυτό κάναμε. Καταφέραμε να περιορίσουμε τη Γαλλία και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη Λιθουανία και να έχουμε ένα μετάλλιο στο στήθος μας την Κυριακή».

Ο Βασίλης Μουράτος δήλωσε: «Ξέραμε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι άμυνες. Τα αθλητικά προσόντα παίζουν μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά το μυαλό μπορεί να επικρατήσει, γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους εγκλωβίσουμε».

Ο Δημήτρης Φλιώνης από τη δική του πλευρά τόνισε: «Το στοίχημά μας ήταν να κρατήσουμε τους Γάλλους χαμηλά και με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο πήραμε τη διαφορά και την κρατήσαμε ως το τέλος. Θα προσπαθήσουμε απέναντι στη Λιθουανία, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x