Ελλάδα

Χάρις στο sportfm.gr: «Σκαλοπάτι για την ΑΕΚ ο τελικός. Πάμε για τη νίκη»

Ο Μάνι Χάρις δεν αρκείται στη χαρά της συμμετοχής και θέλει το Κύπελλο στον τελικό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Καλή η συμμετοχή στον τελικό, αλλά ο Μάνι Χάρις τα θέλει… όλα. Μιλώντας στο sportfm.gr ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ εξήγησε πόσο πολύ θέλει το τρόπαιο τονίζοντας πως ενδεχόμενη κατάκτηση μπορεί να εκτοξεύσει την ομάδα του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού και το πώς πρέπει να προσεγγίσει η «Ένωση» το ματς, αλλά και στην παρουσία μαθητών στις κερκίδες.

Αναλυτικά, ο Μάνι Χάρις μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-τον πρώτο του τελικό στην Ευρώπη: «Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Είναι ένα μεγάλο ματς που κρίνει τίτλο, αλλά πρέπει να το προσεγγίσεις όπως όλα τα άλλα. Δεν πρέπει να επιτρέψεις στο άγχος να σε καταβάλει ή τον ενθουσιασμό να σε παρασύρει, αλλά να παίξεις δυνατά, συγκεντρωμένα και έξυπνα».

-τη σημασία που έχει το ματς αυτό για την ΑΕΚ: «Μπορεί να είναι η πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ, αλλά έχω καταλάβει καλά πόσο σημαντική ήταν η πρόκριση στον τελικό για το κλαμπ. Το περίμεναν όλοι πολλά χρόνια και χαιρόμαστε που το καταφέραμε. Όμως δεν αρκούμαστε στη συμμετοχή, θέλουμε να παλέψουμε για το τρόπαιο. Θέλω πολύ να νικήσω».

-το αν ο τελικός μπορεί να «εκτοξεύσει» την ΑΕΚ: «Σίγουρα, μπορεί αυτό το ματς να αποτελέσει το σκαλοπάτι της ΑΕΚ για να ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο. Χωρίς όμως να θέλω να υποτιμήσω τη σημασία της επόμενης μέρας, εμείς πρέπει να εστιάζουμε μόνο στον τελικό και τι θα κάνουμε εμείς στο γήπεδο».

-το αν η νίκη στο πρωτάθλημα αποτελεί οδηγό: «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του πρωταθλήματος. Ήταν μια σημαντική νίκη αυτή που πήραμε στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Ολυμπιακός σίγουρα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος τώρα. Δεν πρέπει να εστιάζουμε στο τι προηγήθηκε, το ίδιο θα έλεγα ακόμη κι αν είχαμε χάσει».

-το ότι ο Ολυμπιακός έχει… κυκλώσει το όνομά του ως του πιο επικίνδυνου παίκτη της ΑΕΚ: «Δεν θέλω να εστιάσω στον εαυτό μου. Ούτε εμείς εστιάζουμε σε έναν παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και ο Ολυμπιακός θα εστιάσει μόνο σε μένα ή κάποιον άλλο παίκτη. Είναι ομαδικό το σπορ, οπότε θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια για να τα καταφέρουμε».

-το γεγονός ότι στο γήπεδο δεν θα υπάρχουν οπαδοί, αλλά μαθητές: «Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοια ατμόσφαιρα. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Αν με ρωτάς προσωπικά, εγώ θα προτιμούσα σίγουρα να παίζουμε με οπαδούς των δύο ομάδων. Όμως προφανώς κάποιος λόγος θα υπήρχε για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Σημασία έχει να το απολαύσει ο κόσμος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x