Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Χαρισμίδης: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας χρονιάς»

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ανόδου στην Basket League εξέφρασε ο πρώτος σκόρερ της Καβάλας απέναντι στο Παγκράτι, Τάσος Χαρισμίδης σε συνέντευξή του στο sport-fm.gr.

Τα μέγιστα βοήθησε ο Τάσος Χαρισμίδης την Καβάλα, ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παγκρατίου και να εξασφαλίσει την άνοδο στην Basket League, καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους με 7/8 σουτ και μάζεψε πέντε ριμπάουντ.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο sport-fm.gr και σημείωσε τη χαρά του για το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας του, ενώ τόνισε πως η Καβάλα αξίζει να βρίσκεται στην Basket League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσου Χαρισμίδη στον Αριστοτέλη Παπαδάκη:

Τι σημαίνει για σένα η άνοδος στην Basket League;

«Σήμερα ανταμείφθηκαν και μαθηματικά οι κόποι μιας χρονιάς, η οποία από την αρχή έδειχνε πως θα πάμε για την άνοδο. Θεωρώ ότι το κάνουμε όσο καλύτερα γινόταν, άξιζε η ομάδα την άνοδο. Η Καβάλα είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες που έχω παίξει στην καριέρα μου και ίσως η πιο οργανωμένη στην Α2, οπότε αξίζει να βρίσκεται στην Α1. Να το χαρούμε, να το πανηγυρίσουμε και να περιμένουμε καρτερικά με νίκες και με προσοχή στα επόμενα παιχνίδια. Ξέρουμε πως η χαλάρωση μπορεί να μας φέρει και κάποια ήττα, δεν θέλουμε να χάσουμε, αλλά να συνεχίσουμε το σερί μας όσο γίνεται περισσότερο».

Πόσο δύσκολο ήταν να πετύχετε τις 16 συνεχόμενες νίκες;

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι πρέπει να πάρεις οκτώ “διπλά” για να πάρεις 16 σερί νίκες, κάνει πολύ δυσκολότερο το έργο μας. Είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, πάμε σε κάθε παιχνίδι ευλαβικά, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος θα διακριθεί, ποιός θα τραβήξει στο σκοράρισμα ή στην άμυνα. Είμαστε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

Ποια είναι η γνώμη σου για το Παγκράτι; Σας δυσκόλεψε πολύ για να πάρετε τη νίκη.

«Το Παγκράτι παίζει ένα ιδιαίτερο μπάσκετ, είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες. Χθες θεωρώ πως ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας και λόγω του ότι μπήκαμε με κάποια χαλαρότητα που θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να επαναλάβουμε. Το Παγκράτι το εκμεταλλεύτηκε αυτό και ήταν αρκετά εύστοχο στη μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και αντιμετωπίσαμε προβλήματα μετά σχεδόν μέχρι το τέλος».

Πιστεύεις πως μπορεί να σταθεί η Καβάλα στην Basket League;

«Η Καβάλα οφείλει και πρέπει να υπάρχει στη μεγάλη κατηγορία, γιατί όπως είπα και προηγουμένως έχει πολλή μεγάλη οργάνωση ως σύλλογος. Από κει και μετά οι κινήσεις του καλοκαιριού, πώς θα στηθεί η ομάδα, θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο για το πώς θα σταθεί στη μεγάλη κατηγορία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x