Ελλάδα

Χατζής: «Ακόμη δεν είναι ντέρμπι το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ»

Παρά τη θεαματική βελτίωση της ΑΕΚ, ο αγώνας της με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη ντέρμπι, όπως δήλωσε ο Νίκος Χατζής.

Ο Νίκος Χατζής εκτιμά πως το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο ΣΕΦ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη ντέρμπι.

«Είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων και είναι ωραίο για το Πρωτάθλημα ότι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ βρίσκονται πάλι αντίπαλοι. Θυμίζει ντέρμπι από τα παλιά, αλλά ακόμη δεν είναι ντέρμπι, διότι η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, ενώ ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα με αξιοθαύμαστη σταθερότητα για πολλά χρόνια», ανέφερε ο 38χρονος άσος του Αρκαδικού, που είναι πρώτος σκόρερ με 5.200 πόντους και ρεκόρντμαν συμμετοχών με 551.

«Ο Ολυμπιακός είναι σταθερή αξία. Έχει γεμάτο ρόστερ, έμπειρους παίκτες, παίζει δυνατή άμυνα και έχει όλα τα στοιχεία που διακρίνουν μια μεγάλη ομάδα. Θεωρώ ότι θα είναι στην καλύτερη κατάσταση όταν θα κρίνεται η πορεία του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δηλαδή την περίοδο της διεκδίκησης της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και σε εκείνη των τελικών του Πρωταθλήματος», ανέφερε ο Χατζής που έπαιξε για 12 χρόνια στην ΑΕΚ (1995-2005 και 2007-9) κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και το Σαπόρτα, καθώς και μια στον Ολυμπιακό (2005-6).

«Η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή της επιστροφής της στην Basket League έδειξε μεγάλη δυναμική σε όλα τα επίπεδα (κόσμου, διοίκησης, προπονητή και παικτών) και αυτό είναι ευχάριστο όχι μόνο για την ίδια την ομάδα αλλά για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Το Πρωτάθλημα για να είναι ενδιαφέρον πρέπει να είναι ανταγωνιστικό. Για να είναι ανταγωνιστικό εκτός από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό πρέπει να έχουν ισχυρές ομάδες και οι ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής. Όπως συνέβαινε παλιά. Νομίζω ότι από μια τέτοια εξέλιξη θα ωφεληθούν όλοι όσοι ανήκουν στον χώρο του μπάσκετ. Η ΑΕΚ δείχνει ότι έρχεται και θεωρώ ότι ο κόουτς Σάκοτα «χτίζει» την φετινή σεζόν για την επόμενη. Για να μπορέσει η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική χρονιά να μπει… σφήνα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x