Ελλάδα

Χατζηχρήστος στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ιτούδης ζητάει το τέλειο. Δεν ξέραμε αν θα έπαιζε ο Μίλος στο Final 4»

Εξαιρετικός επαγγελματίας είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, όπως δήλωσε ο Κώστας Χατζηχρήστος στον ΣΠΟΡ FM 94,6, με τον γυμναστή της ΤΣΣΚΑ να τονίζει πως ο Τεόντοσιτς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για το Final 4.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κώστας Χατζηχρήστος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τόνισε πως ο Έλληνας κόουτς είναι άκρως απαιτητικός, αλλά εξαιρετικός επαγγελματίας, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για το Final Four της Ευρωλίγκας, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Χατζηχρήστος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Τόλη Κοτζιά:

Για το πώς προέκυψε η μετακίνησή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ξεκίνησε με τον Δημήτρη Ιτούδη, που πήρε τη δουλειά και μου έκανε την τιμή να μου κάνει την πρόταση. Είναι μία τεράστια ευκαιρία και η ομάδα και η συνεργασία με τον Ιτούδη και ήταν μία πρόκληση που είπα πολύ γρήγορα το “ναι”. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά άμεση».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Είναι ένας άνθρωπος πολύ απαιτητικός. Ζητάει το τέλειο και δεν χαρίζεται. Στη δουλειά δεν έχει φιλίες και εγώ έτσι είμαι στη δουλειά μου. Θέλω οι άνθρωποι που συνεργάζομαι να είναι απαιτητικοί, για να βγει ο καλύτερος εαυτός. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος οτιδήποτε συμβεί θα στο πει εκείνη την στιγμή».

Για την «ομάδα του στρατού» ως οργανισμός: «Ίσως είναι η κορυφαία ομάδα σαν οργανισμός. Δεν έχω πλήρη εικόνα από άλλες ομάδες, αλλά η ΤΣΣΚΑ προσφέρει τα πάντα σε παίκτες και προπονητές. Προσέχει τις λεπτομέρειες, τις συνθήκες δουλειάς και θέλει να είναι πάντα πρώτη. Αυτό τονίζεται και αυτό είναι το σλόγκαν της ομάδας. Ο στόχος θα είναι πάντα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας».

Για τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό: «Είμαστε υπερήφανοι που το κερδίσαμε πέρυσι το τρόπαιο και που η ομάδα για 14 χρόνια είναι στο Final Four. Θέλαμε να πάμε στον τελικό και να το πάρουμε. Αλλά, δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα. Μπορεί να χάσαμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει πολλά χαρακτηριστικά. Γενικά, δεν τα παρατάει ποτέ. Εμείς δεν προσέξαμε σε κάποια σημεία και χάσαμε. Αυτό μας έδωσε πείσμα για τη συνέχεια της σεζόν. Ποτέ δεν τελειώνει η καριέρα ή η ζωή σε ένα παιχνίδι. Η ομάδα είναι επιτυχημένη. Κερδίσαμε μετά την VTB, που έχει πέντε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας. Τελικά νικήσαμε πιο εύκολα τον τίτλο, απ’ ότι περιμέναμε. Όμως, παρά το 3-0 στη σειρά δεν ήταν εύκολο».

Για την πίεση από τη διοίκηση: «Σαφώς και υπάρχει. Στην Ελλάδα δεν σε πιέζει μόνο η διοίκηση, αλλά έχεις πίεση από τον Τύπο και τους φιλάθλους. Υπάρχει ενδιαφέρον για το μπάσκετ, αλλά μέχρι εκεί».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα και πως αντέχουν οι παίκτες: «Ήταν μία αλλαγή για όλες τις ομάδες. Όλοι ψάχναμε στην αρχή. Τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν αν θέλουν οι παίκτες να αντέξουν. Θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα οι ομάδες για να ανταπεξέλθουν. Πλέον, όμως, υπάρχει και η τεχνολογία, που μας βοηθά πολύ. Γίνεται λιγότερη προπόνηση, αφού δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, αλλά θα δούμε που θα κατασταλάξει αυτό. Από ‘κει και πέρα, θες και μεγαλύτερο ρόστερ, γιατί ένας τραυματισμός σου κοστίζει πάρα πολύ».

Για τον τραυματισμό του Τεόντοσιτς και το αν υπήρχε περίπτωση να μην παίξει καθόλου στο Final Four: «Δεν νομίζω να μην έπαιζε, αλλά σίγουρα μπήκε πιο γρήγορα. Ήταν ένα χτύπημα από το ματς με τον Παναθηναϊκό που τον ταλαιπώρησε πολύ. Μετά έκανε μεγάλη προσπάθεια και μπήκε με πόνο να προπονηθεί. Το ήθελε και ο ίδιος. Θα μπορούσε να ήταν πιο έτοιμος, αλλά πραγματικά πριν από το Final Four δεν ξέραμε αν θα παίξει. Όμως, ο Μίλος ξέραμε ότι θα έσφιγγε τα δόντια. Τώρα, για το μέλλον του ό,τι αποφασίσει και είναι καλύτερο για εκείνον. Είναι η δική του απόφαση, αλλά σαφώς μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τις συνήθειές του, θέλει να κερδίζει και είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για τον Άαρον Τζάκσον: «Τον έχω ζήσει τρία χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι πολύ καλός παίκτης και περιμένουμε τώρα να δούμε που θα συνεχίσει την καριέρα του».

Για το ποιος προπονείται πιο σκληρά στην ΤΣΣΚΑ και παλιότερα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο: «Είναι αρκετοί παίκτες. Οι αδερφοί Κουλάγκιν, αλλά και ο Τζάκσον που ήταν πρώτος στην προπόνηση. Στον Ολυμπιακό είχα Πρίντεζη, Βασιλόπουλο, Σχορτσανίτη και Σεϊμπούτις. Ο Πρίντεζης είναι πρότυπο δουλειάς. Στον Πανιώνιο, ο Περπέρογλου απ’ ότι θυμάμαι, αλλά γενικά ήταν πολλά παιδιά. Όμως, πλέον είναι δύσκολο να βρεις κάποιον τεμπέλη, λίγοι είναι αυτοί που δεν δουλεύουν πολύ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x