Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι στο λιθουανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Λιέτουβος Ρίτας επικράτησε 84-75 της Νεπτούνας, ενώ η Ζαλγκίρις Κάουνας διέσυρε 96-65 εκτός έδρας της Μαζεϊκιάι.
Άνετα η Λιέτουβος Ρίτας
Συγκεκριμένα στο Ρίτας οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς φουριόζοι στο γήπεδο και προηγήθηκαν με διαφορά 23 πόντων στο ημίχρονο (53-30). Έτσι, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να κρατήσει το προβάδισμά της και να πάρει τη νίκη, αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο χαλάρωσε αρκετά.
Πρώτος σκόρερ της Λιέτουβος ήταν ο Ορελίκας με 20 πόντους, ενώ για τη Νεπτούνας ο Μπουτκεβίτσιους σημείωσε 12 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 23-12, 53-30, 71-50, 84-75
Έτσι, παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 32-4, αφήνοντας αρκετά πίσω στην τρίτη θέση τη Νεπτούνας με 29-8.
«Προπόνηση» η Ζαλγκίρις Κάουνας
Περίπατο έκανε η έτερη διεκδικήτρια του τίτλου στη Λιθουανία, Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Κράπικας ήταν κατά πολύ ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Μαζεϊκιάι και χωρίς να ιδρώσει συνέτριψε την αντίπαλό της με 31 πόντους διαφορά (96-65).
Ο Γιανκούνας έκανε το νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Καρινιάουσκας και ο Γκουντάιτις σημείωσαν επίσης από 11 πόντους. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ντάνις με 15.
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 30-44, 48-71, 65-96
Αυτή ήταν η 31η νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας στο λιθουανικό πρωτάθλημα και αν επιβληθεί αύριο (14/4) της Πριενάι θα πιάσει τη Λιέτουβος Ρίτας στην πρώτη θέση της κατάταξης.
Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






