Ελλάδα

Χέρστον: «Ε, όχι και πρόβλημα…»

Ο Μαλίκ Χέρστον διαφωνεί μέσω του sport-fm.gr με όσους πιστεύουν πως η πληθώρα επιθετικών «όπλων» δεν βοηθά την ΑΕΚ και μετά τη διπλή νίκη επί του Άρη αποθεώνει τον κόσμο της, αλλά πατά γερά στη γη.

Ένας από τους λόγους αγωνιστικής εκτόξευσης της ΑΕΚ στην πορεία της χρονιάς είναι ο Μαλίκ Χέρστον. Ο Αμερικανός φόργουορντ πρόσθεσε απέναντι στον Άρη μια ακόμη «γεμάτη» εμφάνιση και μίλησε στο sport-fm.gr για τη διπλή αυτή νίκη, αλλά και τα πολλά περιθώρια βελτίωσης για την ομάδα αλλά και τον εαυτό του.

Παράλληλα διαφώνησε με όσους πιστεύουν πως η «Ένωση» έχει περισσότερους σκόρερ και λιγότερους ρολίστες από όσους χρειάζεται για το top επίπεδο, ενώ αποθέωσε το κοινό της ομάδας του χαρακτηρίζοντας τους οπαδούς της από τους καλύτερους στον κόσμο.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη

-Ακόμη πιο κοντά στην τέταρτη θέση η ΑΕΚ, κάτι που φάνταζε μέχρι πριν λίγο καιρό απίθανο…
«Πράγματι. Γινόμαστε όμως καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα. Δεν βιαζόμαστε όμως, κοιτάζουμε κάθε αγώνα στην ώρα του και ξέρουμε πως ακόμη απομένουν τέσσερα ματς για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τίποτα δεν έχει κριθεί».

-Η νίκη επί του Άρη είναι διπλή, καθώς δεν νικήσατε απλώς, αλλά υπερκαλύψατε και το -11 του πρώτου γύρου…
«Ξέραμε πως υπήρχε αυτή η διαφορά των 11 πόντων από τον πρώτο γύρο, αλλά το πρώτο μας μέλημα ήταν η νίκη. Αν μπεις σκεφτόμενος πώς θα καλύψεις μια διαφορά, στο τέλος κινδυνεύεις να αποπροσανατολιστείς και να χάσεις. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι, όπως και αποδείχτηκε. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, έχουν καλούς παίκτες και καλό προπονητή, αλλά κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Όταν εξασφαλίσαμε τη νίκη δεν χαλαρώσαμε και βάλαμε μπροστά για το +11. Το πετύχαμε κι αυτό, άρα είμαστε διπλά χαρούμενοι».

-Τελικά τη διαφορά έκανε το επιθετικό ταλέντο της ΑΕΚ; Γιατί πετύχατε 93 πόντους απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, που είχε μέχρι τώρα 70 πόντους παθητικό ανά αγώνα…
«Ίσως να ήμασταν τυχεροί (γέλια). Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και οι περισσότεροι από τους αντιπάλους μας δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε τόσο υψηλά επίπεδα σκορ. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη».

-Σε ποιους τομείς θεωρείς πως μπορείτε να τα πάτε καλύτερα;
«Σε όλους, πάντα υπάρχει περιθώριο να γίνεις καλύτερος. Αυτό στο οποίο εστιάζουμε, ωστόσο, και θέλουμε να βελτιωθούμε είναι η άμυνα, ειδικά η αντιμετώπιση του πικ εν ρολ. Αυτό θα μας κάνει ακόμη πιο σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους».

-Από τη στιγμή που ενσωματώθηκες στην ομάδα είσαι από τους πιο σταθερούς σε υψηλά επίπεδα απόδοσης παίκτες της. Δεδομένου ότι μέχρι να έρθεις στην ΑΕΚ ήσουν εκτός για αρκετό καιρό, πιστεύεις πως μπορούμε να περιμένουμε ακόμη καλύτερα πράγματα από σένα;
«Φυσικά μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα. Προσπαθώ σε κάθε αγώνα να κάνω ό,τι χρειάζεται από μένα η ομάδα και ό,τι μου ζητεί ο προπονητής. Όλα στο μπάσκετ έχουν να κάνουν με τους ρόλους. Πιθανώς να μπορούσα να βάζω 20 πόντους σε κάθε αγώνα. Όμως δεν είναι αυτό που πάντα χρειάζεται από μένα η ομάδα μου. Θέλω να βοηθώ και σε άλλους τομείς, μοιράζοντας το παιχνίδι, συνεισφέροντας στην άμυνα ή στα ριμπάουντ. Έτσι πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα».

-Πολλοί λένε πως η ΑΕΚ έχει υπερβολικά πολλούς σκόρερ, που θέλουν την μπάλα στα χέρια τους. Η άποψή σου ποια είναι;
«Διαφωνώ. Πρόβλημα για μια ομάδα είναι όταν δεν έχει παίκτες με επιθετικό ταλέντο. Όχι όταν έχει πολλούς. Εμείς έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολλούς τέτοιους παίκτες. Ο Ποπς (Μενσά Μπονσού), ο Καρλ (Ίνγκλις), ο Ντούσαν (Σάκοτα), εγώ και άλλα παιδιά έχουν την ικανότητα να τραβήξουν το σκορ και μπορούμε να αναδεικνύουμε πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε βραδιά. Αυτός ο πλουραλισμός μάς κάνει πιο επικίνδυνους και απρόβλεπτους για τον αντίπαλο. Και όλοι στην ομάδα μπορούν να βοηθήσουν και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού πέρα από το σκοράρισμα. Το θέμα είναι να παρουσιάζεις μια καλή εικόνα ομάδας, να μοιράζεις σωστά τις επιθέσεις και να κάνεις τις καλύτερες επιλογές. Έτσι μόνο μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι και στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ».

-Με τις εμφανίσεις σας έχετε καταφέρει να φέρετε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Και παρότι η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο απότομα μέσα στη σεζόν, οι φίλοι της ομάδας έχουν λόγω και της ιστορίας του συλλόγου, μεγάλες προσδοκίες. Μπορείς να τους υποσχεθείς κάτι;
«Γνωρίζουμε όλοι την ιστορία της ΑΕΚ και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν. Ο κόσμος είναι λογικό να έχει απαιτήσεις και τον ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας, εντός και εκτός έδρας. Είναι από τους κορυφαίους φιλάθλους στον κόσμο. Δεν θέλω όμως να λέω μεγάλα λόγια, προτιμώ τις πράξεις. Το μόνο που μπορώ να τους υποσχεθώ στους φιλάθλους μας είναι πως θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και θα προσπαθούμε να είμαστε νικητές σε κάθε αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x