Ελλάδα

Χουγκάζ: «Έχει πολύ μέλλον η Εθνική»

Τη βεβαιότητα πως η Εθνική δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στο Μεξικό στο Προολυμπιακό Τουρνουά, αν παρουσιαστεί σοβαρή, εξέφρασε ο Κρις Χουγκάζ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει μέλλον η ομάδα», είπε.

Την πεποίθηση πως η Εθνική μπορεί να προσφέρει μεγάλες χαρές, αν όχι στο ερχόμενο Προολυμπιακό Τουρνουά, στις διοργανώσεις που ακολουθούν, εξέφρασε ο Κρις Χουγκάζ. Ο 47χρονος προπονητής της Όμπερβαρτ που κατέκτησε το νταμπλ στην Αυστρία μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νέα προσπάθεια της ελληνικής ομάδας, αλλά και την βασική της αντίπαλο στην πρώτη φάση, το Μεξικό, που γνωρίζει ο ίδιος άριστα έχοντας εργαστεί στη χώρα.

Αναλυτικά, ο Κρις Χουγκάζ μίλησε στον Θανάση Ασπρούλια για:

-το προφίλ του Μεξικού: «Η σύνθεση που κατεβάζουν στη διοργάνωση δεν είναι και η πιο δυνατή. Βασίζονται στα γκαρντ, όπως τον Γκουτιέρες που παίζει στο ΝΒΑ, τον Στολ που σουτάρει ανεξέλεγκτα και μπορεί να αλλάξει το ρυθμό, αλλά και στους ψηλούς στον Αγιόν και τον Μάτα. Δεν έχουν πολύ βάθος, λείπουν παίκτες και πιστεύω πως είμαστε το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Αν είμαστε σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Έχουμε πολύ μεγαλύτερο ρόστερ».

-την Εθνική: «Η ομάδα μας έχει πάρα πολύ ταλέντο. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν το σύγχρονο μπάσκετ, που έχει πάει στην ταχύτητα, την έκρηξη και τη δύναμη. Έρχονται κι άλλα παιδιά από πίσω με μεγάλες δυνατότητες. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε φέτος, αλλά πολλές φορές μπορείς να χάσεις μια διοργάνωση και να κερδίσεις πολλά για τη συνέχεια. Δεν θα πρέπει να ενθουσιαζόμαστε ή να απογοητευόμαστε εύκολα».

-την εμπειρία του από το Μεξικό: «Είναι στο δικό μας ταμπεραμέντο ο κόσμος, αλλά έχουν το πρόβλημα του τρόμου με την εγκληματικότητα. Εμείς εκεί μετά τις 9 το βράδυ ήμασταν κλειδωμένοι στα σπίτια μας, γιατί γίνονταν μάχες με την αστυνομία και το στρατό. Ακούγαμε ακόμη και πυροβολισμούς. Θυμάμαι πως με κλέψανε ακόμη και μέσα στο γήπεδο. Την ώρα του αγώνα, εκεί που μπήκε ο κόσμος μέσα μου πήραν το πορτοφόλι. Φοβόμουν να αφήσω τα πράγματά μου στα αποδυτήρια».

-το μέλλον του: «Θα συνεχίσω στην Αυστρία και τη νέα χρονιά. Είχαμε ένα πλάνο με μια νεανική ομάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο συμμετέχοντας και στην Ευρώπη. Ήμασταν το πρώτο φαβορί για να πέσουμε, αλλά φτιάξαμε μια πολύ καλή ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x