NBA

«Χρόνια πολλά Τρέισι ΜακΓκρέιντι!» (video)

Σήμερα (24/5) ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι γιορτάζει μόλις τα 37α γενέθλια του και το sport-fm.gr σας θυμίζει την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, αλλά και το μοναδικό του Top-10.

Ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι ήταν, πάντα, ένας παίκτης που παρακολουθούσαν πιστά οι «λάτρεις» του ΝΒΑ και συνεχίζουν να το κάνουν παρά την απόσυρσή του. Φορώντας τη φανέλα των Ρόκετς και των Γουίζαρντς, ο «T-Mac» έκανε το ξεπέταγμά του και βέβαια έσπασε κάθε λογική την 9η Δεκεμβρίου στο κοντινό 2004.

Εκείνο το βράδυ, ο άλλοτε σούτινγκ γκαρντ του Χιούστον σημείωσε 13 πόντους στα τελευταία 35 δευτερόλεπτα κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και έβαλε… φωτιά στο «Τογιότα Σέντερ».

Κάπως έτσι, οδήγησε την ομάδα του σε μια επική επικράτηση 81-80, η οποία μνημονεύεται, δικαίως, μέχρι σήμερα. Μια βραδιά που για πολλούς αποδείχθηκε το έναυσμα ενασχόλησης τους με το μπάσκετ...

Απολαύστε το βίντεο με τα τελευταία δραματικά λεπτά του αγώνα:



Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για 15 χρόνια. Φόρεσε πολλές φανέλες κάνοντας μεγάλες εμφανίσεις, όμως στο τέλος φάνηκε ότι αδίκησε τα χαρίσματα του. Το τέλος του δεν ήταν αυτό που άξιζε, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του να παίξει τη σεζόν 2012-13 στην Κίνα.

Δυστυχώς, οι τραυματισμοί «βασάνιζαν» συχνά το κορμί του, με τη μέση του να καταστρέφει μια καριέρα που ενέπνευσε πολλά νεαρά παιδιά της εποχής. Μάλιστα, από τους πόνους δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Βέβαια, μην παραλείψουμε τις εγχειρήσεις σε αριστερό γόνατο και ώμο αντίστοιχα, ενώ πολλές φορές αντιμετώπιζε προβλήματα στους αστραγάλους του. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την αγωνιστική του πτώση από τα 27 του χρόνια.

Κάπου εκεί, άρχιζε να πέφτει η αυλαία μια σπουδαίας καριέρας που ξεκίνησε στους Τορόντο Ράπτορς το μακρινό 1997, συνεχίστηκε σε Ορλάντο Μάτζικ (2000-04), Χιούστον Ρόκετς (2004-10), Νιου Γιορκ Νικς (2010), Ντιτρόιτ Πίστονς (2010-11), Ατλάντα Χοκς (2011-12), Κινγκντάο Ίγκλς (2012-13, Κίνα) και ολοκληρώθηκε το 2013 στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Αρίθμησε 987 παιχνίδια έχοντας μ.ο. 18.3 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 4.1 ασίστς, ενώ έγινε επτά φορές «All-Star».



Επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x