Ελλάδα

Χωρίς… δράματα

Χωρίς να δυσκολευτεί στη μεγαλύτερη διάρκεια, ο ΚΑΟΔ νίκησε τον Κόροιβο με 78-62 στο «Δημήτρης Κραχτίδης», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League και έκανε βήμα παραμονής.

Ο ΚΑΟΔ νίκησε με 78-62 τον Κόροιβο στη Δράμα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, καλύπτοντας τη διαφορά της ήττας από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στην Αμαλιάδα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους σε μειονεκτική θέση στην προσπάθεια παραμονής.

Οι παίκτες του Κώστα Μέξα απέκτησαν ένα +20 plus στην αρχή της τρίτης περιόδου και το αύξαναν την περισσότερη ώρα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ζάρας με 16 και Παπαμακάριος με 14 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μάρσαλ με 18 πόντους.

Στην αρχή της πρώτης περιόδου, οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους ξένους τους. Με 4-0, ο ΚΑΟΔ ξέφυγε με +4 με τον Ατκινς, που πήρε μπρος επιθετικά. Ο Παπαμακάριος έφερε το +6, το +8 και το +9 για τους Δραμινούς, που βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και ο ίδιος ολοκλήρωσε με προσωπικό «κρεσέντο» το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 για τους γηπεδούχους.

Ο ΚΑΟΔ έφτασε στο +11 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως με σερί 6-0 ο Κόροιβος μείωσε στο -5, με πρωταγωνιστή τον Ρούμπιο. Ένα σερί 6-0 για τους γηπεδούχους αυτή τη φορά έφερε ξανά το -11 για τον ΚΑΟΔ με πρωτεργάτη τον Λο. Ο Ζάρας έφερε το +12 για τους Μακεδόνες και η διαφορά πλέον κυμαινόταν μεταξύ +8 και +12 για τον ΚΑΟΔ. Τελικά, με σερί 5-0, ο ΚΑΟΔ «έκλεισε» το ημίχρονο στο +15.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΚΑΟΔ έφτασε στο +18 και στο +21 και η διαφορά κυμαινόταν σε αυτά τα επίπεδα για τους Δραμινούς, που έβρισκαν λύσεις από όλες τις θέσεις σε περιφέρεια και ρακέτα με πρωταγωνιστές τους ξένους τους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι τα περίμεναν όλα από τους Μπάουερς και Μάρσαλ. Ο Τσαλδάρης έφτασε στο +23 και στο τελευταίο δίλεπτο δεν σημειώθηκε καλάθι εκατέρωθεν για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο με αυτή τη διαφορά.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο ΚΑΟΔ διατηρούσε ένα +21 με +24, με τον Κώστα Μέξα να ρίχνει στο παρκέ τους περισσότερους εκ των αναπληρωματικών του παικτών, βλέποντας πως το ματς είχε κριθεί και ο Τρότερ έφερε το +27. Με σερί 7-0, ο Κόροιβος μείωσε στο -20 με επιθετική πολυφωνία. Με 5-0 σερί, ο ΚΑΟΔ έφτασε ξανά στο +24. Με διάφορα επιμέρους σκορ, ο Κόροιβος μείωσε στο τελικό -16, όμως ο ΚΑΟΔ κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο.


Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-31, 62-39, 78-62

ΚΑΟΔ: Τρότερ 8, Ατκινς 8, Οντομ 10, Μισέλ 6, Ζάρας 16, Λο 7, Τσαλδάρης 9, Παπαμακάριος 14

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Μάρσαλ 18, Γιαννακίδης 3, Μπάουερς 10, Κανονίδης 6, Φιλιππάκος 2, Τέρνερ 4, Ρούμπιο 5, Γαλιώτος 1, Αγγελόπουλος 13


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x