Ευρώπη

Χωρίς Μπαρτσελόνα το Σούπερ Καπ Ισπανίας

Μετά την ολοκλήρωση της ημιτελικής σειράς ανάμεσα στην Βαλένθια και την Μπασκόνια, έγιναν γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Σούπερ Καπ Ισπανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο ερχόμενο Σούπερ Καπ Ισπανίας (22-23/9) ανακοίνωσε η λίγκα.

Συγκεκριμένα, η μία θα είναι η Γκραν Κανάρια ως οικοδέσποινα και από ‘κει και πέρα, οι Ρεάλ Μαδρίτης (κάτοχος Κυπέλλου), Βαλένθια (φιναλίστ τελικών πρωταθλήματος), αλλά και Ουνικάχα Μάλαγα (ως κάτοχος Eurocup). Έτσι, η Μπαρτσελόνα θα μείνει εκτός από τη διεκδίκηση του τροπαίου ύστερα από 12 χρόνια!

Τα πρώτα τέσσερα κριτήρια της λίγκας για τη συμμετοχή στο Σούπερ Καπ είναι η ομάδα που το φιλοξενεί, η πρωταθλήτρια, η Κυπελλούχος, αλλά και η ομάδα που θα έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

Εφόσον κάποιο από τα κριτήρια δεν υπάρχει τότε ισχύει κατά σειρά: Η κάτοχος του Eurocup, η φιναλίστ των τελικών του πρωταθλήματος, η φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου, η φιναλίστ του τελικού της Ευρωλίγκας, η φιναλίστ του τελικού του Eurocup, η ομάδα που συμμετείχε στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Τέλος, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κανένα από τα προαναφερθέντα, τότε στο Σούπερ Καπ θα συμμετάσχει η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x