Ελλάδα

Ζντοβτς: «Ακόμη ψάχνουμε»

Ο Γιούρε Ζντοβτς επιβεβαίωσε πως η ΑΕΚ συνεχίζει τη δύσκολη αναζήτηση γκαρντ, αλλά και εμμέσως πως αποχωρεί ο Κρίστμας.

Ευχαριστημένος από την απόδοση της ΑΕΚ, αλλά προβληματισμένος από τον τραυματισμό του Μπράουν και το αδιέξοδο στην αναζήτηση γκαρντ έδειξε ο Γιούρε Ζντοβτς μετά τη νίκη επί του Κοροίβου (70-49).

«Σήμερα ίσως για πρώτη φορά οι παίκτες, μου έδωσαν λίγη χαρά όπως και στους οπαδούς μας. Έπαιξαν πολύ καλά στην άμυνα. Δεχθήκαμε γρήγορα 8 πόντους στην αρχή, αλλά μετά το τάιμ άουτ αρχίσαμε να παίζουμε πιο επιθετικά στην άμυνα. Είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα, εκτός από κάποια λάθη που κάναμε. Γενικά κάναμε καλή δουλειά. Τρέξαμε και μας βγήκαν τα σουτ. Ήταν δύσκολο σε όλο το ματς να συνεχίζουμε να σουτάρουμε σε τόσο υψηλά ποσοστά, αλλά κρατήσαμε την σωστή άμυνα μας», τόνισε.

Για τον τραυματισμό του Αμερικανού γκαρντ (χτύπησε στον ώμο και πήγε για μαγνητική) τόνισε: «Δέχθηκε ένα χτύπημα στην αρχή της εβδομάδας στην προπόνηση, στον ώμο του. Οι εξετάσεις, δεν έδειξαν τίποτα το ανησυχητικό. Προπονήθηκε κανονικά, αλλά δυστυχώς χτύπησε σε ένα πικ εν ρολ. Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό, αλλά σίγουρα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για να δούμε. Όπως είδατε είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Θα κάνει εξετάσεις άμεσα, αλλά οι γιατροί μας είπαν καλύτερα να μην παίξει άλλο σήμερα, για αυτό και δεν τον βάλαμε ξανά».

Ερωτηθείς αν θα αποκτηθεί πόιντ γκαρντ απάντησε: «Ακόμα ψάχνουμε. Ο Μπράουν έπαιζε πόιντ γκαρντ στο κολέγιο, αλλά μετά συνέχισε ως δυάρι. Μπορεί και να δημιουργήσει επίσης. Σήμερα ξεκίνησε από την αρχή στον άσο και ήταν λίγο μπερδεμένος. Πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του και αμυντικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιής», ενώ πρόσθεσε πως ο Κλιφ Χάμοντς δεν απασχολεί πλέον: «Δυστυχώς, ο Χάμοντς δεν θέλει να έρθει και κοιτάμε άλλες επιλογές. Δεν υπάρχουν πολλές, αλλά προσπαθούμε να βρούμε έναν παίκτη που να μας βοηθήσει, να ταιριάζει στη φιλοσοφία μου. Δεν είναι εύκολο. Ελπίζω να βρούμε κάτι καλό. Αν ο Μπράουν μείνει εκτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως να χρειαστεί να ρισκάρουμε λίγο και να πάρουμε έναν παίκτη γρήγορα».

Όσο το μέλλον του Κρίστμας; «Θα αποφασίσουμε αύριο τι θα κάνουμε. Είναι καλό παιδί, δουλεύει σκληρά, είναι σκόρερ και χρειάζεται ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίζει πολύ. Έχει κίνητρο και διάθεση, δίνει ενέργεια, αλλά κάνει και πολλά λάθη. Δεν μπορούσα να του βρω άλλα λεπτά για να δείξει τις δυνατότητες του. Πραγματικά δεν με έπεισε να τον εμπιστευτώ περισσότερο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν παίζει άλλο. Δεν μας έδειξε αυτά που πιστεύαμε ότι μπορούσε να κάνει. Τον είχαμε αποκτήσει για το ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου μας έδωσε πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για το μέλλον του αύριο με τον General Manager και τους βοηθούς μου».

Τέλος, για τη μη χρησιμοποίηση του Σαρικόπουλου ανέφερε: «Έδωσα την ευκαιρία να παίξουν όλοι οι παίκτες μας σήμερα. Ο Σαρικόπουλος είχε κάποια προβλήματα στην τελευταία προπόνηση με την μέση του. Δεν ήθελα να ρισκάρω και να τραυματιστεί πάλι. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος. Κάποια στιγμή συζήτησα με τους συνεργάτες μου και αποφασίσαμε να μην παίξει».

Ο Μαρκ Κάρτερ, που εκπροσώπησε τους παίκτες, είπε: «Σήμερα ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Ξέραμε πριν το ματς, ότι τα πάντα θα κρίνονταν στην άμυνα. Αυτό ήταν το κλειδί. Παίξαμε δυνατά σε αυτό το κομμάτι, όπως επίσης και στην επίθεση. Μοιράσαμε σωστά την μπάλα και βρήκαμε ελεύθερα σουτ. Κάθε παίκτης έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε. Θέλω να τονίσω και πάλι, ότι το βασικό είναι ότι παίξαμε καλή άμυνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x