Ελλάδα

Ζντοβτς: «Πιο δύσκολο να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ, παρά σε ΟΣΦΠ ή ΠΑΟ»

Εμφανώς ικανοποιημένος, αλλά παράλληλα και πολύ ανακουφισμένος, ήταν ο Γιούρι Ζντοβτς με την κατάληψη της τρίτης θέσης με την ΑΕΚ.

Με τον καλύτερο τρόπο -την κατάκτηση της τρίτης θέσης- ολοκληρώθηκε μία πολύ πιεστική σεζόν για την ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Σλοβένος προπονητής εμφανίστηκε πολύ ανακουφισμένος στη συνέντευξη Τύπου, ευχαριστώντας για τη στήριξή τους τους Μάκη Αγγελόπουλο και Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ τόνισε πως από την επόμενη σεζόν θα πρέπει η «Ένωση» να φτιάξει ένα σύνολο που να μπορεί να κοντράρει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πρώτα από όλα. Ήταν δύσκολη σεζόν. Δεν ήταν κάτι εύκολο η 3η θέση. Δεν κερδίσαμε τον τίτλο, αλλά ήταν δύσκολη η σεζόν. Να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Ντράγκαν Σάκοτα, που άρχισαν την δύσκολη προσπάθεια από πέρυσι. Επίσης, όλο τον κόσμο που έρχεται και υποστηρίζει την ομάδα, για να φτάσουμε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις κάτι. Ίσως να πετύχεις μία χρονιά, αλλά μετά θα εξαφανιστείς. Πιστεύω πολύ ότι αν δουλέψεις δυνατά, θα ανταμειφτείς σίγουρα στο τέλος. Χάσαμε τον καλύτερο μας παίκτη πριν την σειρά με τον Άρη. Είχαμε παίκτες που αρρώστησαν με ίωση μέσα στην σειρά, αλλά μείναμε ενωμένοι και κερδίσαμε την σειρά στο τέλος. Το αξίζαμε. Είμαι χαρούμενος που τελείωσε η σεζόν. Ήταν πολύ δύσκολη. Πρώτη φορά δούλεψα σε τέτοιο περίεργο περιβάλλον. Ακόμα και όταν έπαιζα σαν παίκτης στην Ελλάδα, δεν ήταν έτσι. Ο ένας όμως στήριξε τον άλλο. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη», δήλωσε αρχικά ο Γιούρι Ζντοβτς.

Για τον απολογισμό της χρονιάς και τις στιγμές που κρατάει από τη σεζόν: «Ακόμα υπάρχει στο μυαλό μου, η σκέψη του αγώνα. Δεν είμαι ήρεμος για να μιλήσω για την επόμενη σεζόν. Χρειάζομαι σίγουρα κάποιες μέρες για να καθαρίσω το μυαλό μου. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν σκέφτομαι την επόμενη σεζόν, αλλά σίγουρα όταν σκέφτεσαι κάτι τόσο μελλοντικό, είσαι σίγουρα υπό πίεση στο τελευταίο ματς και αυτό δεν είναι καλό. Θα αναλύσω τη σεζόν και θα δω τους παίκτες μου. Είδα τον χαρακτήρα των παικτών στα play offs. Τώρα θέλω να πιω ένα καλό… κρασί και να ξεπεράσω το άγχος που είχα. Μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ, παρά στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είχα πει όταν είχα έρθει στην ΑΕΚ, ότι έχω πολύ υψηλούς στόχους. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Ίσως να μοιάζει εύκολος ο δρόμος. Θα πω όμως ότι είναι εύκολο να φτάσεις ένα μέτρο από την κορυφή, αλλά το τελευταίο ένα μέτρο είναι το πιο δύσκολο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ΑΕΚ, για να έχει συνεχής ανοδική πορεία και για την αύξηση του μπάτζετ: «Δεν είναι εύκολο να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Σίγουρα το μπάτζετ είναι σημαντικό, αλλά όχι και τόσο πολύ. Πλέον το επίπεδο των παικτών στην Ευρώπη έχει πέσει. Οι πολύ καλοί παίκτες που μένουν στην Ευρώπη, είναι πολύ ακριβοί. Οι υπόλοιποι είναι έτσι και έτσι. Για αυτό τον λόγο πρέπει να έχουμε και λίγη τύχη. Δεν είναι εύκολο να φέρεις παίκτη στην ΑΕΚ, λόγω της πίεσης που υπάρχει. Πρέπει να φέρουμε παίκτες που να ταιριάξουν στην χημεία μας. Έχουμε 2-3 νέους παίκτες που πρέπει να παίξουν τη νέα σεζόν. Δεν είναι εύκολο να τους βάλεις να παίξουν, γιατί δεν βοηθάει το περιβάλλον. Δεν υπάρχει υπομονή. Χρειάζονται όμως χρόνο για να παίξουν. Τα έχω και με τον εαυτό μου, που δεν τους έδωσα χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν και έδωσα στους ξένους. Πρέπει να φέρουμε 2-3 καλούς Έλληνες παίκτες και να κτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Να δουλέψουμε. Η σεζόν είναι μακριά. Υπάρχουν πολλά ματς. Πάντα υπάρχουν δύο μεγάλες κρίσεις μέσα στη σεζόν σε κάθε ομάδα, αλλά αν το περιβάλλον είναι δυνατό, τότε γίνεσαι πιο δυνατός. Έχουμε μπροστά μας, δύο ομάδες από τις καλύτερες της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και είναι σαν να χτυπάμε στον… τοίχο πολλές φορές. Πρέπει σιγά-σιγά να ανοίξουμε μια τρύπα σε αυτόν τον τοίχο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Οι προπονητές δεν είναι σημαντικοί. Πάνε και έρχονται. Το σημαντικό είναι να στηρίζουν άπαντες την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x