Ελλάδα

«Ζεστάθηκε» ο Παναθηναϊκός, «τρελάθηκε» ο Ντένμον!

Δια περιπάτου πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 89-66 του Πανιωνίου, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας. Κέρδος η εμφάνιση του «μπόμπερ» Ντένμον

Έκανε… βόλτα στην Πλατεία ο Παναθηναϊκός. Ο σοβαρός και συγκεντρωμένος Εξάστερος επικράτησε πανεύκολα του αδύναμου Πανιωνίου με 89-66 και έκανε το 5x5 στη φετινή Α1, την ώρα που οι κυανέρυθροι παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (όπως και η Κύμη).

Μετά το DNP κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ντένμον εμφανίστηκε «μεταμορφωμένος» και με 21 πόντους (3/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα) έστειλε μήνυμα πως... είναι εδώ. Showtime από τον Θανάση Αντετοκούνμπο που κατέγραψε 5 καρφώματα, «σβηστά» 13 πόντους και 6 ασίστ από Καλάθη, διψήφιος ο Παππάς (10π.), θετική εμφάνιση από Όγκαστ (9π., 6ρ.), αγωνίστηκε για 4' και ο νεαρός Καλαϊτζάκης.

Πλέον, οι πράσινοι στρέφουν την προσοχή του στη... διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας με Χίμκι εντός (14/11) και Εφές εκτός (16/11).

Τα δεκάλεπτα: 14-32, 40-52, 52-74, 66-89

inner
inner

Το ματς

Η ευστοχία του Πανιωνίου από μακριά του έδωσε ένα ελαφρύ προβάδισμα (8-6), ωστόσο σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του. Με τον Καλάθη να οργανώνει και να εκτελεί, τους Όγκαστ-Ντένμον να τελειώνουν φάσεις και την άμυνα να… μασάει σίδερα, το τριφύλλι μπήκε σε θέση οδηγού, με το 11-19 στο 6’. Οι κυανέρυθροι δεν μπορούσαν να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση, είχαν χάσει κάθε επαφή με το πράσινο καλάθι και την ίδια ώρα το ρεσιτάλ του Ντένμον έφερνε τη διαφορά σε τεράστια επίπεδα, 13-29. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στο +18 (14-32) κι ενώ ο Πανιώνιος είχε πετύχει μόλις τρεις πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο, δείγμα της εικόνας του αγώνα.

Ο Πασκουάλ άνοιξε το ροτέισον, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό του ο Παναθηναϊκός, κάτι που προς στιγμήν εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος, ρίχνοντας τη διαφορά στους δέκα, 28-38. Ο Παππάς πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά, όμως ο κυανέρυθρος οίστρος από τα 6,75 (δια χειρός Γούντσον-Καμπερίδη), διαμόρφωσε το 34-43, προκαλώντας κάποια… νεύρα στον Καταλανό κόουτς του τριφυλλιού. Ο προαναφερθείς γκαρντ του Εξάστερου και ο Λοτζέσκι έδιναν λύσεις στην μία άκρη του παρκέ, αλλά ο Πανιώνιος έβρισκε διαρκώς απαντήσεις από την περιφέρεια και με διαδοχικά τρίποντα δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν ξανά, με τον Χέντερσον να διαμορφώνει το 40-52 του ημιχρόνου κι ενώ στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Ζιάγκου αναδείχθηκε «νικήτρια» με επιμέρους σκορ 26-20, δείγμα της ευστοχίας της από την περιφέρεια.

Κάτι παραπάνω από «καυτός» επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός, κόβοντας τον «βήχα» του Πανιωνίου. Καλάθης, Ντένμον, Ρίβερς… μπουμπούνισαν από τα 6,75 και έστειλαν τη διαφορά στο +18 για τον Εξάστερο, με το 46-64 του 25’. Κακά τα ψέματα, οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις λύσεις να αντισταθούν στο… πράσινο τσουνάμι, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να παίρνει τη σκυτάλη στο τελευταίο «κομμάτι» της τρίτης περιόδου. Με συνεχόμενα καρφώματα του πάντα εντυπωσιακού Έλληνα φόργουορντ, ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε άνετος κι ωραίος σε θέση ισχύος, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +22, 52-74, με τον Πανιώνιο να πετυχαίνει… σκόρπιους πόντους και να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Ο Ντένμον δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και με δικά του καλάθια διαμορφώθηκε το 56-81 στο 33’. Όπως είναι φυσικό ο ρυθμός είχε πέσει, ο νικητής είχε κριθεί και ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία να τρέξει ένα σερί 6-0 και να… μειώσει σε 62-81. Ο Πασκουάλ έριξε στο ματς και Καλαϊτζάκη και Μήτογλου προκειμένου να πάρουν προσπάθειες, ωστόσο ο Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που… έκλεβε τις εντυπώσεις, καθώς δεν είχε αντίπαλο στους αιθέρες και έκανε το ένα κάρφωμα μετά το άλλο για το 64-89. Ο Σαρικόπουλος από πλευράς Νεοσμυρνιωτών σημείωσε το τελευταίο καλάθι του αγώνα, γράφοντας το 66-89…

Πανιώνιος (Βαγγέλης Ζιάγκος): Μίχαλος 5 (1), Σακελλαρίου 8 (1), Τσούπκοβιτς 12 (2), Σαρικόπουλος 10, Μακ Νίλι 6, Μολφέτας, Καμπερίδης 3 (1), Χέντερσον 5 (1), Γούντσον 13 (3), Ραλλάτος, Δίπλαρος 3, Κράβιτς 1

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Ντένμον 21 (4), Γκιστ 2, Όγκαστ 9, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 13 (3), Ρίβερς 3 (1), Παππάς 10 (1), Βουγιούκας 4, Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 4, Αντετοκούνμπο 11, Μήτογλου 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x