Ευρώπη

Ζήσης στον ΣΠΟΡ FM: «Αυτή η Εθνική έχει τα εχέγγυα να μας χαρίσει νέες μεγάλες στιγμές»

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για την πορεία του στην Μπάμπεργκ, τον Νικολό Μέλι, τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και το μέλλον της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Ζήσης στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο

Για το πρωτάθλημα που πήρε με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία:
«Η αλήθεια είναι πως οι κύριοι αντίπαλοι είναι η Μπάγερν και η Ουλμ. Η Μπάγερν ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να μας κερδίσει σειρά αγώνων πλέι οφ. Η κανονική περίοδος ήταν αλλιώς, η Ουλμ έκανε ρεκόρ, έκανε 29 σερί νίκες. Ωστόσο δεν ήταν τόσο γεμάτη ομάδα. Περνώντας την Μπάγερν, εύκολα ή δύσκολα το πίστευα ότι θα το πάρουμε. Και μόνο που πέρασε η Όλντενμπουργκ ήταν χαρούμενη, εμείς το πήραμε σχετικά εύκολα. Πήραμε άξια το πρωτάθλημα».

Για τους παίκτες που αποχωρούν: «Είναι το τέλος ενός κεφαλαίου. Γυρίζει σελίδα η ομάδα. Φεύγουν τέσσερις από τους έξι πρωτοκλασάτους παίκτες και καλώς κάνουν. Έκαναν εξαιρετική δουλειά, βελτιώθηκαν πολύ και παίκτες σαν τον Μέλι και τον Στρέλνιεκς αξίζουν να είναι σε ομάδες που κυνηγάνε φάιναλ φορ. Είναι παιδιά που αξίζουν να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Θα είναι δύσκολο να τους αντικαταστήσουμε»

Για τον Νικολό Μέλι: «Ο Μέλι είναι 24 χρονών. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει τόσες πολλές προτάσεις όσο γράφουν, όμως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δημιουργήσαμε μια πολύ καλή σχέση, είναι εξαιρετικό παιδί και δεν πίστευα ότι θα τα πήγαινα τόσο καλά με έναν τύπο που είμαι 10 χρόνια μεγαλύτερός του. Πήρε μια τεράστια απόφαση να έρθει εδώ, να φύγει από το Μιλάνο από το σπίτι του και να πάει στο χωρίο και να κάθεται εκεί. Κάθε μέρα προσπαθούσε να δείξει σε όλους ότι αυτό που ήταν στο Μιλάνο δεν τους αντιπροσώπευε. Στην ομάδα υπήρχε ένα όραμα γι αυτόν, είναι με τον Πρίντεζη τα πιο hot ονόματα στο τέσσερα. Μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα σε πάρα πολλά επίπεδα. Θα είναι τυχερή η ομάδα που θα τον πάρει, η Φενέρ ή η ΤΣΣΚΑ δηλαδή γιατί σε τέτοιου επιπέδου ομάδα θα πάει».

Για το ότι παίζει εκτός Ελλάδας τόσα χρόνια: «Δεν είναι ότι αποφάσισα να φύγω χτες και είπα ότι ρίχνω μαύρη πέτρα πίσω. Έτσι τα έφερε η ζωή και η καριέρα, πολλές φορές ήμουν κοντά στο να γυρίσω αλλά δεν έγινε. Απολαμβάνω τη ζωή στο εξωτερικό. Δύο χρόνια πριν που έφευγα από την Φενέρ, όταν ήρθε η πρόταση της Μπάμπεργκ ήμουν αρκετά αρνητικός επειδή δεν είχε μεγάλη δυναμική, νόμιζα πως θα ήμουν κομπάρσος. Και αυτή η ομάδα έχει μια φοβερή οργάνωση. Είναι μια μικρή πόλη που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, το γουστάρουν. Είχαμε μια φουρνιά παιχτών, μια εξαιρετική ομάδα. Πήραμε δύο πρωταθλήματα, το Κύπελλο φέτος. Είμαι χαρούμενος που ανανέωσα και πιστεύω πως τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαι εκεί».

Τους τελικούς της Basket League: «Πιστεύω δεν ήταν οι καλύτεροι τελικοί σαν ποιότητα. Είδαμε έναν Ολυμπιακό πολύ άδειο, κουρασμένο, ενώ είχε και ατυχίες όπως η ασθένεια του Σπανούλη. Μην ξεχνάμε και τις απουσίες των Χάκετ και Λοτζέσκι. Γενικά, ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα, θα έλεγα ότι θα μπορούσε να είχε πάρει είτε το πρώτο είτε το τρίτο ματς στο ΣΕΦ. Τελικά είδαμε μια ομάδα που στο 4ο και 5ο παιχνίδι ήταν πολύ συγκεντρωμένη, με πολύ ενέργεια και τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε ένα πρωτάθλημα που το ήθελε πολύ να το πάρει τα τελευταία χρόνια».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Δεν είναι και το πιο νορμάλ πράγμα να μην υπάρχει προπονητής. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει το θέλω και να έρθουν τα περισσότερα παιδιά να βοηθήσουν. Πριν δύο χρόνια που σταμάτησα και μίλαγα με τους μελλοντικούς ηγέτες, τους έλεγα ότι το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει αγάπη και επιθυμία να παίξεις στην ομάδα. Και με τον Γιάννη και με τη φουρνιά των 90αρηδων που είναι έτοιμοι να ηγηθούν, αυτή η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα να μας χαρίσει πάλι μεγάλες στιγμές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x